Jms

Projekt baby - akten er for mekanisk for ham

8 posts in this topic

Kære alle, 

sidder og er dybt frustreret over min situation. 

Jeg smed mine p-piller i slutningen af november - en fælles beslutning mellem min forlovede og jeg. 

Indtil videre er vi ikke blevet gravid. Jeg har downloadet en app som skal fortælle mig hvornår jeg har ægløsning iflg. den. Om den app helt er til at stole på eller ej, er en lidt anden sag:) 

Jeg snakker meget med min mand om at det da snart må lykkedes, jeg er efterhånenden en smule utålmodig. 

Men sagens kerne er denne; jeg har gjort min forlovede opmærksom på hvilke dage som er mest fordelagtige for os at have sex. Men har nu oplevet, at når jeg lægger mig i sengen om aftenen, så kan han ikke komme i stemningen rent fysiologisk. Han kan med andre ord ikke blive "hård". Det er nu sket flere gange i træk og beg bliver rigtig ked af det, især fordi jeg føler at vores "projekt" derved igen bliver udskudt med en måned..til næste ægløsning. Han forklarer sig med at det bliver for mekanisk for ham. At han ved hvornår vi skal have sex. At det ikke kommer naturligt. Hans krop fungerer ikke sådan. Osv. 

Hvad tænker I om dette? Hvad er jeres erfaringer? 

Umiddelbart tænker jeg selv, at det da er forståeligt nok på sin vis, men når det så er sagt, så tænker jeg også, at hvis dette skal være et fælles projekt som skal lykkedes SNART, så skal han vide, at det altså kræver at det bliver en smule "mekanisk/unaturligt", da jeg altså kun har ægløsning visse dage på en måned, og disse dage er altså vigtige at ramme. 

Ser meget frem til at høre jeres kommentarer på dette emne. Tak! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mange mænd reagerer ikke så godt på at vide, hvornår man SKAL have sex. Så det er (desværre) meget normalt, selvom det kan være dybt frustrerende. Til gengæld har mange god erfaring med, at manden ikke ved, hvornår ÆL ligger. Dette kan måske virke for jer? Og så kan du 'bare' være ekstra romantisk disse dage :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kender følelsen. Vi smed pillerne sidst oktober. 

Jeg har også en app. Men har en krop der meget klart fortæller mig hvornår jeg har ÆL.

 

Jeg snakker ikke med min mand om det. Han får at vide at dagene er gode til det og så tager vi det som det kommer. Nogle gange sexer vi. Andre gange ikke.

Jeg prøver ikke at gøre det for mekanisk, for mandens skyld. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg lod være med at sige noget som helst. Han vidste at jeg var stoppet på p piller men det var kun mig der vidste noget om hvornår på måneden jeg havde ægløsning. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tusind tak for jeres råd og inputs allesammen! Betyder rigtig meget og jeg er også kommet det nærmere at forstå ham efter at have læst jeres kommentarer. Men føler blot lidt, at det er en smule øv at dette er et fælles projekt, og dog føler han sig alligevel presset til at have sex på givne dage. Det virker en smule uretfærdigt at jeg skal "være stille" omkring min ægløsning for at han ikke skal føle et "pres" for at have sex den dag. Derudover føler jeg lidt at han har sat sig i hovedet, at jeg nu kun vil have sex for at få børn. Han plejer gerne at joke/drille mig når jeg lægger op til noget, ved at sige til mig "nå, nu vil du gerne ind og lave børn". Det er meget muligt at det er hvad jeg for tiden tænker, MEN jeg siger/insinuerer det altså ikke når jeg lægger op til ham. Tror jeg har ægløsning idag, men aner ikke hvordan jeg skal få ham med "i seng" efter de seneste par dages ret ærgerlige kærligheds "seancer". Jeg føler lidt at han har sat sig i hovedet at vores sexliv nu kun handler om at få en baby, og at han derfor får en form for præsentationsangst af en art. Det skal lige siges, at han også gerne vil have børn og taler om dette fra tid til anden..især de måneder hvor jeg har oplevet at gå over tid, eller har haft kvalme; da er hans første kommentar "du er nok gravid" (sagt med en stort smil). Så det er altså ikke i lysten til at få børn, hvor problemet ligger.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er bare en møgsvær situation :kram2 Mit bedste råd er at tale med ham om det. Spørg om det vil virker bedst for ham, at det kun er dig der ved hvornår den fertile periode er? Og fortæl ham, hvordan det kan føles, hvia han afviser dig. Det ER et fælles projekt, så I må fælles finde en løsning, der virker bedst for jer begge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er helt enig med de andre i, at det er et meget normalt problem, men jeg er også enig med dig i, at det er uretfærdigt at presset kun lægger på kvinden og manden så kan få lov at gå og være uvidende.

 

Jeg synes faktisk godt, det kan blive sådan en "Nå ja, sådan er mænd jo"-undskyldning, hvor der så bliver sådan en kollektiv beslutning om, at så behøver de ikke tage sig sammen og gøre noget ved det. Lidt ligesom "Jamen mænd er jo VISUELLE" og ergo er det kvindens problem, hvis hun ikke bryder sig om at han glor efter andre eller ser porno. Ikke at vi skal ind i dén diskussion, men bare for at sige "Ja, måske er mænd sådan, og så må man jo så snakke om, om det skal accepteres eller ændres". ;)

 

MEN når det så er sagt, så tror jeg, det er svært at ændre på. Selvom det er nok så uretfærdigt. Og jeg tror mænd, der (også bare i enkelttilfælde) har svært ved at få den op at stå, kan have det FRYGTELIGT skidt med det. Og hvor meget har det nogensinde hjulpet nogen, der har det svært, at man bruger "Tag dig nu sammen!" tilgangen? Og hvordan vil vi som kvinder have det med at have sex, hvis kroppen bare slet ikke er med? Det er jo heller ikke fedt som kvinde (uanset om man vil lave barn eller ej) hvis manden står og siger "Så er det nu!" og så føle at man ikke kan...

 

Så jeg tænker sådan lidt både og... Jeg har i de fleste tilfælde, hvor jeg har villet udnytte en ægløsning, ikke sagt noget til manden, men istedet været ekstra sød, taget det pæne undertøj på, været nybarberet/nyvasket/velduftende ved sengetid, sovet nøgen osv. Men jeg har også nogle gange fortalt, at jeg havde ÆL, og det har som regel fungeret men med lidt mere svingende succesrate ;)

 

Da jeg så havde en SA i januar, fik min mand at vide, at evt præstationsangst omkring ÆL det skulle han bare sørge for at komme over og dermed punktum, for jeg kunne faktisk ikke holde ud, at han "ikke lige kunne komme i gear", når JEG så samtidig skulle holde ud at blive påvirket af hormoner, skuffelsen, ændringerne, blodet, de efterfølgende blodprøver og tankerne om hvornår kroppen fungerede igen, daglige ÆL-tests og så evt viden om at skulle vente en hel måned mere fordi "han ikke lige kunne". Der knækkede filmen bare for mig, og det tror jeg godt, min mand forstod.

 

Da vi nåede til ÆL, hjalp det nok ikke ligefrem på præstationspresset, at jeg sådan havde været skarp omkring, at det måtte han sgu bare fixe, men det hjalp alligevel så langt, at da det så ikke lige lykkedes i første forsøg, så tog han ansvar ved at sige "Nu gør vi lige SÅDAN og SÅDAN og så prøver vi igen SÅDAN" istedet for bare at trække sig væk-agtigt. Og så lykkedes det alligevel (endda mange gange og jeg er nu i 8. uge :biglove ). Husk på, at selvom vinduet for at kunne blive gravid er relativt lille, så er det jo ikke kun i 5 minutter eller en halv time. Hvis din mands sædkvalitet er god, kan du blive gravid helt op til 5 dage inden ÆL og fra ÆL testen er positiv går der jo også 1-2 døgn før du reelt har ÆL og såvidt jeg har forstået et døgn derefter, før vinduet lukkes. Så sex kan snildt være aktuelt i 4-5-6 dages tid :)

 

Hvor meget du vil/kan kræve af din mand afhænger jo af dig og ham. Men herfra er der i hvert fald både forståelse, kærligt løftet pegefinger og lidt erfaringer :)

 

Og ikke mindst kram og held og lykke :kram 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

8 hours ago, Jms said:

Han plejer gerne at joke/drille mig når jeg lægger op til noget, ved at sige til mig "nå, nu vil du gerne ind og lave børn". Det er meget muligt at det er hvad jeg for tiden tænker, MEN jeg siger/insinuerer det altså ikke når jeg lægger op til ham.

 

Det er en kedelig situation for jer begge, og jeg forstår til dels godt at din mand kan føle noget præstationsangst, og også føle at det måske ikke er ham du har lyst til, når du lægger op til sex.

Når det så er sagt, så var jeg virkelig blevet provokeret af sådan en kommentar som ovenstående. Det er jo ikke kun dit projekt, så han vil vel i virkeligheden også gerne ind og lave børn. Det er sikkert en måde at forsøge at fjerne presset fra sig selv på, men jeg var ihvertfald blevet ked af, hvis min mand sagde sådan. Jeg havde nok også mistet lysten.

Tror måske det kan hjælpe at snakke om det igen, og sige du nok (hvis du altså vil det) skal holde for dig selv, hvornår du har ægløsning, men at han så også skal være glad når hans kone lægger op til sjov og ikke tænke for meget over det, men bare nyde det ;). Og så synes jeg han skal lade være med at lave sjov med det...

Det hjælper selvfølgelig ikke på ægløsning nu, men måske du kan tage det som udgangspunkt for samtalen - sige at det faktisk burde være nu, men at du ikke ved, hvordan du kan lægge op til sex uden at han skal føle sig presset. Det er jo et problem, hvis han pludselig aldrig kan præstere når du lægger op, fordi han tror der er noget mere på spil hver gang.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now