Mistel

Kom med din bedste dessert med æbler! :-)

6 indlæg i dette emne

Kom med din bedste dessert med æbler! Mere interessant end gammeldags æblekage, praktisk nok til at kunne laves til 12. Hvorfor lige æbler? Jo, den skal serveres til en helt særlig fødselsdag ledsaget af en himmelsk og lokal æblemjød! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Min mormors æbletærte:

12 æbler skrællet og skåret i både

200 g sukker

200 g smør

200 g hvedemel

1-2 æg

Kanel

Æblebådene gives et kort opkog, evt med en skefuld sukker i vandet. Ligges i et fad og kanel drysses over.

Mel, blødt smør og sukker samles let i en skål, ægget tilsættes. Dejen skal være lidt smuldret.

Fordel dejen over æblerne og bag den i ca 20-30 min ved 200 grader.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

en Tart tatin

Ingredienser:

Til mørdej

  • 250 gr. hvedemel
  • Et nip salt
  • 60 gr. flormelis
  • 175 gr. smør
  • 1 lille æg

Til fyld

  • 1½ kg syrlige æbler
  • 100 gr. smør
  • 200 gr. sukker

Fremgangsmåde:

Mørdejen
Mel, salt og flormelis blandes. Så tilsætter man 175 gr. koldt smør og blander godt med hænderne til dejen nærmest ligner revet parmesan. Dejen samles med et lille æg. Den skal ikke æltes, så bliver den sej i det. Lad dejen hvile i mindst 1 timearrow-10x10.png.

Fyldet
De 1½ kg syrlige æbler - eller så mangearrow-10x10.png der nu skal til at fylde panden - skrælles, deles i kvarte og udkernes. 100 gr. smør smeltes på panden sammen med ca. 200 gr. sukker til det begynder at karamellisere.

Æblerne kommes på panden og vendes rundt i karamellen til de begynder at tage lidt farve, hvorpå de arrangeres så pænt, som man nu kan i panden. Det er vigtigt at panden er fyldt op med æbler.

Dejen rulles ud, og en cirkel i passende størrelse skæres ud og lægges over æblerne. Det er muligt, man ikke får brugarrow-10x10.pngfor al dejen. Tryk den godt ned langs kanten.

Stik panden i ovnen og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 -25 minutter.

Nu kommer så det storearrow-10x10.png øjeblik, hvor tærten skal vendes ud på serveringsfadet. Bliv ikke fortvivlet, hvis der stadig sidder lidt æblerester i bunden af panden. De skrabes blot ud og placeres så pænt som muligt på tærten.

Man kan evt. have lidt ekstra karamel klar til at glasere tærten med. Spis den lunken med lidt kold creme fraiche.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Apple crumble

Bruger altid familie journalens. Den hedder noget med doktoren æble crumble og kan Googles :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mmmh ja er enig med tarte tatin! Det smager himmelsk! :) evt med vanilje- eller karamelis til :) vi bruger bdr prices opskrift på tarte tatin og heibergs på is

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ih altså, 1000, 1000 tak allesammen for jeres gode forslag. Så skal der prøves desserter! :sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER