logo

Ideer til kold aftensmad

9 indlæg i dette emne

Har I nogle gode ideer til kold aftensmad, så man ikke altid skal stå og kokkerere ved komfur og ovn?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Is ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

  • tun mousse
  • salater med f.eks. tun
  • madder f.eks. pølse ell. oste bord, eller sandwich med laks osv.
  • rester der kan spises som pålæg frikadeller (varme med kartfoler på 1. dagen og kolde på andendagen)
  • biksemad af rester (kræver dog lidt komfurtid)

Vi gør også gerne det at vi laver kødsovs til 2 dage og så bruger vi 2. dagsportionen som fyld på pizza, så skal man bare lave en hurtig dej og smække det i ovnen! Og så bare med lidt hurtig salat til.

Lasange laver vi også altid dobbelt, så vi sætter en halvdel i fryseren, som så bare skal varmes.

 

Vi har flere rester vi laver hurtigmad af dagen efter:

1. dagen -> 2. dagen

hel kylling -> wok med grønsager og rester samt nudler

flæskesteg-> flæskestegssandwich ell. biksemad

fiskefrikadeller->pålæg

div. steg -> wok eller pålæg

 

På 2. dagen kan madlavingen så klares på under 30 min, da det hele bare skal varmes.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for foreløbige svar, men spørgsmålet stiller jeg ikke for at spare tid, hvor det er fint at genvarme osv.

Det er simpelthen, fordi vores udluftningssystem over emhætten er i stykker, og det er skide koldt at stå i køkkenet med åbent vindue, og vi er trætte af mados, der kommer ud i resten af lejligheden. Ja, jeg er meget sippet med mados.

Så jeg tænker retter, der ikke lige er rugbrød eller rester.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Koldskål :)

Salat i forskellige afskygninger :)

Pitabrød (i mellemøsten spiser man dem kolde)

Sandwich med forskelligt fyld

Årh, får helt lyst til salat og hummus ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Min første tanke var også pitabrød. Og de kan jo varmes på brødristeren, hvis det skal være.

Ellers tortillas med forskelligt fyld - herhjemme er vi vilde med laks, Philadelphia og salat

Rejer og avokado med salat

Er det en mulighed at koge pasta? Det synes jeg ikke giver slem mados og så er der jo masser af forskellige kombinationer at gå i gang med. Selv er jeg vild med at røre pastaen op med lidt god pesto og så blande cherry tomater, rød peber og friske krydderurter i

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ema: prøv hollidaydip (put røget laksestykker i) og rucola - mmmm :-)

Ellers kan vi også finde på pita herhjemme - ofte er det dog med gyros i :-P

Ellers en god gang frisk rugbrød med pålæg :-)

Eller pastasalat med kylling :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hov - du kan jo også lave mad i ovn så :-)

Her er et hit:

Tag 4 pangasius fileter og læg i et ovnfast fad,

Skær 3 porrer i skiver og svits dem på panden - tilføj 1 spsk karry og vend rundt - tilsæt 0.5 l fløde og 1 tsk salt varm til det koger - hæld saucen over fisken og giv det 20 min i ovn - kog noget spaghetti og voila så er der serveret og du har et minimum af os i køkkenet :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tortillaspandekager smøret med let flødeost, skinke (hamurgerryg) og spinat, samt salsasovs, rullet sammen. Dejlig nemt og smager fantastisk... :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER