brineh

Min mad & kage tråd

5 indlæg i dette emne

Jeg elsker at prøve nye opskrifter - så længe jeg synes det lyder lækkert

Jeg er lidt kræsen, har været meget kræsen men det går bedre :D

Nu vil jeg dele nogle opskrifter med jer, kunne jo være det fristede og i fik lyst til selv at prøve og lave det en dag :)

- der kommer flere løbende, når jeg får lavet noget mere.

Oversigt

* Rugbrødsboller (små rugbrød)

* Burgerboller

* luftige boller

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Rugbrødsboller

25 g. gær

2½ dl. vand

2 tsk. salt

1 spsk. farin

350 g. groft rugmel

3 spsk. solsikkekerner

1 spsk. hørfrø

1 spsk sesam

solsikkekerner (til "pyntning")

Gæren opløses i det lunkne vand, hvorefter salt, farin, mel og kerner/frø tilsættes. Dejen æltes godt igennem på et meldrysset bord og sættes til hævning i 1 time.

Dejen deles i 10 stykker (alt efter hvor store man vil have dem selvf.), som formes til små rugbrød og placeres på en bageplade - pensles efterfølgende med vand og drysses med evt. mysli eller anden form for drys efter ønske. Eksempelvis kerner, frø, havregryn, cornflakes eller mel .

Bages ved 200 grader i ca. 20 min eller indtil skorpen er dejlig sprød.

post-1588-084199000 1330430131_thumb.jpg

En lille haps'er med ost uden så mange "korn" på :)

post-1588-002153300 1330431126_thumb.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Burgerboller

("Meyers bageri" af Claus Meyer) - 14 stk

Du skal bruge:

5 dl lunkent vand

Ca. 25 g gær

900 g hvedemel

80 g sukker

14 g havsalt

80 g blødt smør

Sesamfrø

- Opløs gæren i det lunkne vand.

- Tilsæt sukker, salt og hvedemel.

- Æltes sammen, ca. - 6-7 min i røremaskinen

- Smørret skæres i mindre stykker, det æltes ind i dejen i ca. 6-8 min på røremaskine.

- Dejen skal være smidig.

- Dejen skal hvile lunt i ca. 1 time i skålen under et klæde.

Projekt "form burgerboller"

Jeg vejer altid dejen og dividere med det ønsket antal boller. På den måde er jeg sikker på at alle boller er bagt færdig samtidig.

- Kom sesamfrøene i en dyb tallerken

- Form bollerne en af gangen og mas dem "flade" i sesamfrøene.

- Kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min – overdækket

Efter 2. hævning "trykkes" en bageplade ned over bollerne, så de bliver forholdsvis flade.

- Pladen skal blive på imens bollerne hæver ydeligere 1 time.

- Når der er ca. 20 min. tilbage af hævetiden tændes ovnen på 220 grader (alm. ovn)

Bollerne bages i ovnen i ca. 12-14 min og afkøles derefter på en bagerist.

post-1588-090426300 1330430491_thumb.jpg post-1588-007317100 1330430527_thumb.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Luftige boller med olie

ca. 40 stk

Du skal bruge:

100 g Gær

1,5 dl Vand

8 dl Sødmælk

95 g Sukker

2 tsk salt

16 spsk. Olie

1600 g Hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.

Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.

Dejen formes til bolle, Sættes på pladen og skal nu hæve i 45 min - 1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.

Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader.

post-1588-001324800 1330431781_thumb.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fuldkorns Lasagne

4 pers.

Du skal bruge:

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

2 gulerødder

1 peberfrugt

500 g hakket oksekød

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. paprika

1 ds. flåede tomater

revet muskatnød

fuldkornslasagneplader

Bechamelsauce:

5 dl mælk

30 g smør/margarine

3 1/2 spsk. hvedemel

groft salt og peber fra kværn,

1 1/2 tsk. revet muskatnød

50 g revet ost 30+

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær peberfrugten i tern. Kom det i gryden til løget, og svits et par minutter. Tilsæt kødet og svits et par minutter. Tilsæt timian, oregano, paprika og tomatpure under omrøring. Hæld de flåede tomater i og kog igennem i cirka 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Lav bechamelsaucen:

Varm mælken op til lige under kogepunktet. Smelt smørret/margarinen i en gryde og pisk melet i, til det slipper. Tilsæt mælken gradvist under piskning, til saucen er blank. Smag til med salt, peber og revet muskat¬nød. Pisk revet ost i.

Læg lasagnepladerne lagvis med kødsovs og bechamel. Slut af med et lag bechamel og drys med revet ost.

Bag i ca. 45 minutter ved 180 grader i en ovn, til den er gylden.

Har ikke fået taget nogle billeder af den ret - men lasagne ligner jo lasagne :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER