MumiMor

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    1,448
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Indlæg oprettet af MumiMor


  1. Sidder og prøver at vælge vinterstøvler til L, og synes som sædvanlig at det er en jungle. Havde egentlig forestillet mig at han skulle have de klassiske Angulus i mørkeblå, da hans VdT flyverdragt er mørkeblå. Men, måske er de for tunge til en dreng på knapt to år?

    Og så er der jo det der tilbud fra ByKier, indtil i morgen. Problemet er så bare at jeg ikke synes deres drenge vinterstøvler er så pæne...

    Og så er der Arauto Rap, og Bisgaard, og Bundgaard. Men hvad er bedst?

    Nogle af dem laver også både korte og lange vinterstøvler, skal man vælge korte til en to årig? Han har gået i ca et år, og er godt med motorisk.

    Sidste år havde han nogle meget lette støvler fra Superfit, jeg vil bare hellere have læderstøvler til ham...

    Kan I hjælpe med input?


  2. Det lyder godt nok af meget, når du sådan lister det op - og så x 2 ;) Men tror det passer meget godt med hvad vi havde til L sidste år, han er også novemberbarn.

     

    Vi havde også en jakke til ham, først en Mini A Ture anorak som overgangsjakke i det tidlige efterår, til brug ved indkøbsture, ture i barnevogn hvor han sad op med benene under dyne/i kørepose, og sidenhen en tyk vinterjakke (fra NameIt tror jeg) som vi igen brugte hvis det virkede for voldsomt med flyverdragt, f.eks. hvis vi skulle ud på besøg, eller han sad med benene i kørepose osv.

     

    Vi har også været glade for Reimas luffer, men min erfaring er, at de ofte blev taget af i VS, for selvom de var med tommelfinger, så giver de altså ikke særlig meget bevægelsesfrihed for sådan en lille størrelse... Så måske er det bedre med et par ekstra af lidt blødere, og knap så vandtætte, luffer eller handsker, så der er noget at skifte med når de bliver våde.


  3. Min søster printer selv på lærred. De køber lærreder i Bilka, printer på deres almindelige printer og sætter det på rammer også købt i Bilka. Det kan jo så max blive A4, men det bliver ret fint.

    D6iGS6z.jpg

    Det lyder også smart nok, men jeg vil gerne op i større format :)


  4. Jeg har flere, og kan klart anbefale sumopix, hvis du googler lidt, kan du som regel også finde fornuftige rabatkoder :)

    Har forøvrigt også fået sumopix anbefalet af en fotograf, har fået fine billeder på lærred af både billeder fra fotograf, men også billeder fra dårlig gammelt tlf. Kamera.

    Tak :) Jeg prøver at se på sumopix.


  5. Er der nogle af jer, der har erfaring med print af foto på lærred? Altså af egne billeder, ikke fotograf billeder, for der ville jeg jo bare kunne gå til fotografen selv.

     

    Jeg vil have nogle store sort-hvid billeder af L, evt. lavet som en "barselsgave" til min mand, men kan ikke vurdere hvem der laver de bedste til en fornuftig pris.

     

    Håber I kan hjælpe :)


  6. Jeg gik til babysvømning med L da han var 4-7 mdr, og siden har vi vel været i svømmehallen med ham i gennemsnit hveranden uge. Når han bliver ældre vil jeg gerne have at han går til svømning så jeg ikke behøver være bange for at han ikke ville kunne klare sig hvis han faldt i vandet...

     

    Sidste sæson gik min mand og L til forældre-barn gymnnastik, men kun de sidste to mdr da L ikke var klar før. Det var super godt for vores lille aktive fyr, og nu hvor han er blevet ca ½ år ældre tror jeg at han får endnu mere ud af det - så han starter igen i næste uge.

     

    Jeg tror helt sikkert at det er godt for børns sociale og motoriske udviling at gå til aktiviteter hvor de interagerer med andre børn og bruger deres krop, men hvis det bringer unødig stress i hverdagen hos familien bør man nok undgå det, og i stedet stimulere sit barn på anden vis. De skal nok blive til små fornuftige mennesker, der kan finde ud af at være sammen med andre alligevel ;)


  7. Vi brugte fleecedragter - Ver de Terre eller Reima, begge er tynde, bløde og lækre - og hvis det ikke var helt så koldt, eller vi skulle køre langt, en uldtrøje/cardigan og et uldtæppe.

    I år hvor L er større bliver det nok bare en trøje og et tæppe.


  8. Og forresten man behøver ikke være medlem for at være fadder, man skalbare være døbt i folkekirken. (Giver jo egentlig god mening nårman tænker overformålet med faddere)

     

    Enig, man skal bare være døbt, men behøver ikke være medlem af folkekirken. Men, som flere allerede har sagt, prøv at tale med jeres præst om det - de plejer at være til at tale med :)


  9. Undskyld, nu blander jeg mig også lige i tråden...

     

    Hvorfor er det at du skal trappes helt ud af medicinen, OG være medicinfri i 6 mdr inden PB? Er det DIN holdning, eller din praktiserende læges? For fødselslægerne mener ikke nødvendigvis at det er nødvendigt... Der er lavet talrige undersøgelser på antidepressiv medicin, graviditet, og amning, og citalopram er et af de præparater, der godt kan anvendes i graviditeten dog udløser det nogle ekstra kontroller, og observation af barnet efter fødslen for at være sikker på at alt er som det skal være.

     

    Selvfølgelig skulle alle gravide, og de som forsøger at opnå graviditet, i den perfekte verden være medicinfri, sunde, raske, ikke-rygende, normalvægtige osv, men det er jo ikke sådan virkeligheden er! Der er kvinder, mange kvinder, der har brug for deres medicin, og som ikke bare kan trappes ud af f.eks. antidepressiv medicin. Og personligt er jeg heller ikke sikker på at det er det optimale at have en sårbar psyke, og så gå ind i det hormonelle stormvejr en graviditet er, uden medicin man måske har brug for - i hvert fald ikke uden at der har været en psykiater og/eller fødselslæge ind over som kan sige at det er det rigtige at gøre. Men det er nok bare min holdning.


  10. Og hvad gør man så lige, når man pt er en 95H? :( Og det er i britisk størrelse, så i dansk vil str. vil skålen hedde et højere bogstav *suk* Har fundet en webshop, der har ammebh'er op til 95HH, så jeg tror, jeg satser på dem. Det er dog med bøjle...kan godt være, jeg skal prøve Change, men jeg tvivler sgu lidt på, at de har noget, jeg kan bruge hmmmm

     

    Jeg er normalt en 65-70H, og nu som gravid 75I. Og som ammende? who knows, sidste gang fandt jeg aldrig en str. der bare passede perfekt, men prøvede mig lidt frem i forskellige mærker. Change sad virkelig dårligt på mig (jeg er heller ikke fan af deres pasform som ikke gravid), men jeg fandt nogle stykker hos Lace, som har fysiske butikker, men ellers hovedsageligt fungerer som webshop. Ellers brugte jeg engelske webshops - barenecessities.co.uk eller figleaves.co.uk - de har et noget større udvalg. Og det der ikke passede blev sendt retur.

    Nå, ift. bøjle/uden bøjle, så havde jeg lidt af hvert, og satte pris på at have nogle ordentlige bøjle-amme-bher som både var praktiske og pæne. Jeg sov i ammetoppe fra bilka eller asos, men vil nok købe nogle i H&M denne gang, de skulle efter sigende være gode.


  11. Jeg fødte på Rigshospitalet første gang, og havde en super oplevelse.

    Pga forhøjet blodtryk blev jeg fulgt i svangreambulatoriet, og mødte kun kompetent og venligt personale. Jeg blev sat igang et par uger før tid, og synes også fødemodtagelsen (eller hvad det nu hedder) fungerede godt, bortset fra ventetid ;) Men jordemødrene var søde og effektive, de havde bare travlt den weekend.

    Selve fødegangen var fantastisk! De havde drøntravlt, hørte jeg bagefter, men det mærkede vi INTET til. Vores jordemoder var hos os, og var sød, dygtig og nærværende. Og afdelingsjordemoderen, som var med inde ved fødslen, var også super god.

    Grundet blodtrykket var jeg indlagt både under igangsættelsen og efter fødslen, dvs. på barselsgangen. Som udgangspunkt er der ikke plads til fædre, og de to første nætter inden jeg fødte lå jeg på en firesengs stue. Det var egentlig okay, men jeg var glad for at komme på en tosengs stue efter fødslen - ikke mindst fordi der lige netop den nat var ledigt, så den anden på stuen var min mand :glad

    Jeg er selv indenfor faget, og ville til hver en tid anbefale Rigshospitalet - også selv om det er et travlt sted, og fædrene som udgangspunkt ikke kan overnatte på barselsgangen. Det er det mest specialiserede sted, dvs. de er gearet til alle komplikationer, men samtidig er det også muligt at få en helt naturlig fødsel der. Og skulle der være brug for det har de børnelæger få meter fra fødegangen, det synes jeg er betryggende.


  12. MEGET enig!

    Jeg ville altså også føle mig noget røvet over ikke at tilbyde lindring til mit barn.

    William er sådan en der ved sygdom ikke spiser, ikke drikker, ikke sover, ikke vil trøstes. Når han får panodil får han ro til at tanke op - så det synes jeg han skal have lov til.

    Det er også det råd jeg har fået fra læge, for det er trods alt ret vigtigt at der kommet bare lidt ind og at kroppen får søvn til at bekæmpe sygdommen.

    Well said!

     

    I øvrigt er det da underligt at det eneste sted disse "nye resultater" har været fremme er i Dagens.dk? Jeg har i hvert fald ikke set dem i nogle af de gængse lægefaglige tidsskrifter eller bare i almindelige aviser hen over sommeren.


  13. Jeg er 28+0 og har taget 4,7 kg på - det er ca et kg mindre end i sidste graviditet på samme tidspunkt. Har normalt BMI. Men, jeg føler det virkelig som om jeg har taget meget mere på! Mine bryster og mave er kæmpe allerede synes jeg, og mine lår er også lidt tykkere. Til gengæld er min bagdel blevet mindre :yay Det må jo have omrokeret sig, eller også har jeg omdannet muskler til fedtvæv :(


  14. Vi har aktivt tilvalgt VS fremfor DP, af forskellige årsager, som vi overraskende nok har skullet forsvare en del overfor andre - bl.a. fordi det er nyt at der er vuggestue i vores lokalområde, og de fleste andre derfor har haft deres børn i DP.

    Vi valgte VS grundet: uddannet personale, lokaler der er 100% røgfrie (også kontorer, personalerum og andre rum hvor børnene ikke kommer), både mandligt og kvindeligt personale, flere voksne til stede samtidig - dvs. børnene er ikke alene hvis den voksne er på toilettet/telefonen ringer/der skal smøres mad/et barn skal skiftes, åbningstiderne passer bedre til vores behov - jeg har skiftende arbejdstider, god kontakt til både børnehave og SFO (det er en integreret institution med kun en enkelt, lille VS gruppe) så hverken overgang til børnehave eller skole bliver et kæmpe skift og desuden har "de store" vuggestuebørn ældre børn at lære af samtidig med at pædagogerne er gode til at skærme de amå.

    Vi fravalgte DP grundet: meget personafhængigt - det er ikke sikkert at vores barn og DP passede sammen, der må i princippet ryges i resten af hjemmet (vist kun når børnene ikke er der) og det er altså svært at holde røg helt ude, kun en enkelt voksen - dvs børnene er uden opsyn hvis den voksne er på toilettet/skifter et barn/smører mad, har hørt flere der mangler udfordring i DP når de når 2 års alderen, åbningstiderne er for ufleksible, ved sygdom hos DP skal man aflevere sit barn et fremmed sted.

     

    Når jeg nu har remset alle disse grunde op vil jeg dog lige pointere, at vi har en robust og rolig lille dreng, som er god til at sige fra og gøre opmærksom på hvis han har brug for ro, nærvær, pause osv. Havde han nu været særligt sensitiv, pylret eller på anden måde sart i det havde vi måske valgt anderledes. Måske. For vi har kun oplevet at pædagogerne i vores institution er dygtige til at rumme alle typer børn, og at de er gode til at skærme de små så det ikke bliver for vildt at der også er børnehavebørn. Og som sagt er det en lille VS gruppe. Og egentlig kunne sensitive børn vel også have godt af uddannet personale? Nå, det er bare mine tanker.


  15. Anja Bay er fortaler for sen afnavling. Hun gav faktisk et link til en videnskabelig artikel omkring emnet fra UK/USA, men det kan jeg selvfølgelig ikke finde nu  :unsure

    Så vidt jeg erindrer er fordelene bl.a. at alle stamcellerne er kommet med over i barnet.

    Ulemperne var, at der er større chancer for gulsot, men jeg mener procenten var noget så lav som 5...?

     

    Det er rigtigt at der er større risiko for gulsot, men overordnet set er dette ikke det store problem i Dk, hvor vi har et velfungerende sundhedssystem med god kontakt mellem de nybagte familier, barselsgang, sundhedsplejersker og læger. Dvs. man kan hurtigt få undersøgt om barnet har gulsot, og om det er af sådan en grad at det skal behandles. I U-lande er det jo en helt anden sag...


  16. Men igen, så kan jeg da have lidt svært ved lige at se hvad det er de skal bruge den pH værdi til, hvis barnet anses for at have det godt. Det giver mere mening i mit hoved at man tager pH hvis barnet har det skidt, for at prøve at finde ud af hvad det går ud på?

    Hmm, ja, pH værdien er en slags kvalitetsindikator for fødslerne, den siger noget om hvordan barnet har haft det på både kort og langt sigt under fødslen. Der er heldigvis stor fokus på "sikre fødsler" i Danmark, hovedsageligt for at undgå børn, der får iltmangel under fødslen. Man gør en masse ting for at forebygge dette, også selvom vi i Danmark ligger rigtig lavt i antal børn, der skades under fødslen, f.eks. forsøger man at undgå vestimulerende drop hvis muligt, man overvåger barnets hjertelyd tæt hvis der er behov for det osv. Og så måler man pH værdi i navlesnorsblodet efter fødslen for at vurdere om alle disse tiltag har nogen effekt, og for at vurdere om barnet har behov for lidt ekstra hjælp i starten, f.eks. "efter mad" eller "early feeding", som kan være nødvendigt hvis pH værdien er lav.

    Fødestederne SKAL rapportere pH værdier på alle deres fødsler til sundhedsstyrelsen (eller danske regioner, eller en eller anden stor offentlig instans), så derfor er de selvfølgelig interesseret i at få taget de blodprøver på så mange navlesnore som muligt...


  17. Der er lavet store studier vedr. afnavling, og kort fortalt er der evidens for at sen afnavling har positive effekter hos især for tidligt fødte børn, f.eks. i form af færre tilfælde af blodmangel (anæmi) og alvorlig infektion (sepsis). Ved børn født til termin er der påvist større jerndepoter ved 6 måneders alderen  (som ikke nødvendigvis har nogen betydning), men også lidt flere tilfælde af gulsot hos de nyfødte pga det øgede blodvolumen - dog er der tale om så få tilfælde, at det ikke nødvendiggør at man vælger den hurtige afnavling på denne baggrund.

    Mht. at tage blodprøver fra navlesnoren til pH måling, så kan det godt lade sig gøre selvom der ikke er afnavlet endnu - men det er lidt mere besværligt. Den er jo glat, sådan en navlesnor, og lidt mere "levende" i det sålænge den hænger fast i begge ender og er pulserende ;) På visse fødesteder er det standardprocedure at vente med afnavling til der er gået nogle minutter (sålænge der er pulsation, naturligvis), så det kan altså sagtens lade sig gøre!