AstridsMor

Nye medlemmer
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

About AstridsMor

 • Rank
  Nyt medlem

Profile Information

 • Status
  Er mamma - prøver igen
 1. Tak for alle jeres tanker og gode råd. Min bedstemor døde i weekenden, efter 14 dage på sygehuset. I går fortalte vi min datter at Oldemor er død, og at vi på lørdag skal hen i kirken og synge sange og sige farvel. Jeg er ikke sikker på at hun helt forstår det endnu, men når bare vi svarer på alle de spørgsmål hun måtte have, så kan det nok ikke gå helt galt. Det der er sværest for hende at forstå er vist, hvorfor Oldemor skal ligge i en kiste, og graves ned i jorden. I foråret fandt vi en død fugleunge som var faldet ud af reden, så vi prøver at snakke lidt om fuglen, og at den jo heller ikke vågnede igen. Derudover har jeg fundet et par bøger på biblioteket som jeg henter i dag, så vi kan snakke lidt om det hver dag frem til begravelsen. Vi har aftalt at min mand evt. kan sidde nede bagved sammen med hende, der kommer min søsters kæreste + datter også til at sidde. Heldigvis var min datter ikke så tæt på sin Oldemor. Det bliver helt sikkert værre den dag en af bedsteforældrene dør, men der går forhåbentligt mange år endnu.
 2. Tak for dit svar Sanne28. Jeg tænker heller ikke at der er nogen grund til at hun kommer med på sygehuset. Hun så jo at oldemor var syg, og derfor skulle hun med ambulancen på sygehuset, så lægerne kunne kigge på hende. Heldigvis er der bedring, men hun er stadig i respirator, så det er ikke til at sige hvordan det ender (og hvornår?) Men på et eller andet tidspunkt (formentlig inden længe) kommer vi nok til at skulle sige farvel. Tror jeg vil se om jeg kan finde nogle bøger som forklarer om døden i børnehøjde.
 3. Hej damer Jeg håber at nogen kan hjælpe, måske har i selv stået i samme situation. I weekenden var vi til familiefødselsdag, hvor også min bedstemor (min datters oldemor) deltog. Hun var dog RIGTIG skidt, og det endte med at hun blev hentet af ambulancen. Det viste sig at hun havde en blodprop i den ene lunge, lungebetændelse + en udposning på hovedpulsåren. I øjeblikket ligger hun i respirator, hvor vi endnu ikke ved om hun vågner. Det finder vi ud af i løbet af et par dage. Alle børn + børnebørn har været forbi og sige "måske farvel", men hvordan fortæller man bedst en pige på 3,5 år at oldemor ikke kommer tilbage? Min datter så jo at oldemor var syg, hun hev efter vejret, var helt bleg/blå og afkræftet pga iltmangel, og ville hverken spise eller drikke. Hun så at hun blev hentet af ambulancen, men der var ikke noget drama overhovedet. Det hele foregik stille og roligt, der hver hverken hjulspind eller udrykning. Jeg forsøgte at snakke med hende om det på et niveau som hun forstår, "se lige sådan en smart seng med hjul på, så de lige kan køre ind i stuen og hente oldemor" osv. Jeg har forsøgt ikke at græde foran hende, men hun har selvfølgelig kunnet mærke at vi alle var kede af det. Hun har ikke været med på sygehuset, jeg tror ikke hun vil kunne forstå alle maskinerne og slangerne. Men hvordan forholder vi os når det hele er slut? Skal hun med hen og se oldemor som "sover"? Skal hun med til begravelsen? Hvordan forklarer man det så hun kan forstå det, men ikke bliver bange? Kan i evt. anbefale nogle børnebøger som kan hjælpe hende med at forstå hvad der er sket? Min største bekymring er næsten at hun nok vil blive mest utryg ved at se sin mor være så ked af det. hvordan skal vi lige håndtere det? Min datter er meget reflekterende og nysgerrig, og hun stiller MANGE spørgsmål. Jeg tror det er vigtigt at hun får svar på alle sine spørgsmål (på et niveau som hun kan forstå selvfølgelig), så hun ikke føler sig afvist, eller føler at "det er ikke ok at snakke om det når man er ked af det" Jeg håber at nogen kan komme med gode råd/erfaringer.