MX4

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    56
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Indlæg oprettet af MX4


  1. FruBK Så ked af at høre det!!.

    Jeg har også dårlige nyheder. Det lille hjerte slog ikke mere. Helt forfærdelig følelse at sidde og kigge på den lille, der bare lå stille.. Den lille som skulle have været lillesøster eller lillebror til vores 3 skønne piger..

    Selv om jeg havde det på fornemmelsen er det bare så tomt og råt.. Jeg ønsker jer andre alt det bedste og nogle dejlige januarbabyer!


  2. Så er det i eftermiddag jeg endelig skal til scanning for at se om der er liv i den lille derinde. Må indrømme at jeg ikke selv tror meget på det mere.. Har faktisk også småblødt de sidste 3 dage, så håbet svinder. 

    Har ikke rigtig haft overskud til at læse og skrive med herinde det sidste stykke tid.. synes mit hovede er et stort rod af tanker, og trænger bare til snart at få svar på min situation. 

     

    Mit hjerte håber stadig..


  3. Ja, håber også bare at alt er som det skal være, at baby er sund og rask og at jeg får fred i sindet, og kan begynde at glæde mig rigtigt igen. 

    Jeg ved ikke om vi vil vide kønnet. Det har vi ikke vidst de andre gange, og det har været en dejlig overraskelse hver gang. 

    Men måske nysgerrigheden tager over...:)


  4. Hov MX4 har slet ikke set dette indlæg.

     

    Jeg kan godt forstå at du er bekymret. Det tror jeg at alle ville være. 

    Men din mave vokser? 

     

    Hvornår skal du til tryghedsscanning? 

    Hmm jeg ved ikke rigtig om jeg synes den vokser hvis jeg skal være helt ærlig.. har taget billeder løbende, men synes det er lidt svæt at se en udvikling.. men tænker også at det kan være fordi det er 4 1/2 år siden jeg sidst var gravid og min krop har haft mere tid til at "komme sig" end mellem de andre graviditeter og at det så derfor ikke går så hurtigt. 

    Men har fået en tid til scanning på tirsdag. Glæder mig til at få vished! Det er bare SÅ dum en fornemmelse jeg går rundt med for tiden. Hader det. Er bange for at knytte mig for meget til noget der måske ikke er der, men er også bange for ikke at knytte mig.. 

    Men må bar lige have tålmodighed nogle dage endnu..


  5. Var til læge idag i anden forbindelse end graviditeten, men inden jeg gik luftede jeg min bekymring over at denne graviditet er så anderledes, at jeg intet mærker til at være gravid overhovedet. Som udgangspunkt var han ikke bekymret, men synes dog at hvis jeg var det, og når jeg synes at det var så anderledes end ved de tre andre graviditeter at han ville sende mig til en tryghedsscanning. 

    Inden jeg gik ud af døren stod han sådan lidt.. "ahh vi kunne også lige..prøve at se om vi kan finde hjertellyden med doptonen.." Og advarede mig om at jeg altså ikke måtte blive for skuffet hvis ikke vi kunne finde den, da det først er fra uge ca 17-18 stykker at man forventer at kunne finde den hver gang.

    Han fandt ikke hjertelyden, og selv om jeg godt ved at det slet ikke er sikkert at kunne finde den der, puster det jo lidt til min bekymring. Så nu håber jeg bare på snart at blive indkaldt til scanningen, så vi kan få vished.  


  6. Jeg var til NF scanning i formiddag og vi så en meget fin og kær baby ligger og sprælle  :kuller Alt ved scanningen så fint og normalt ud, men pga min alder blev min risiko beregning på 1:399. Ved 1-300 tilbydes moderkagebiopsi, og ved 300-700, som de kalder mellemrisiko gruppe, tilbydes en NIPT blodprøve i stedet. Vi tog imod blodprøven som blev lavet med det samme, og vi får svar om ca 14 dage. Blodprøven kan med 99% sikkerhed sige om fosteret har downs, og med ca 90% sikkerhed sige om det har trisomi 13 eller 18. Der undersøges ikke for andre ting end disse 3. Desuden er der 4% risiko for at prøven ikke kan give noget svar, og denne fejl% er forhøjet pga jeg er overvægtig. I så fald kan man gøre prøven om, da der skulle være bedre chance for at få et resultat jo længere man er henne.

     

    Jeg er både lettet og har lidt blandede følelser. Det gik jo ikke så skidt som jeg havde frygtet, men heller ikke så godt som jeg havde håbet. Og jeg er virkelig glad for tilbuddet om blodprøven, som jo ikke indebærer nogen risiko for barnet ligesom en biopsi ville. Mine odds for at få et helt normalt sundt barn er jo egentlig ret gode, men bekymringen er svær helt at ryste af sig - så jeg glæder mig til de ringer med et svar om ca 2 uger, som forhåbentlig er positivt.

     

    Jeg fik i øvrigt oplyst at jeg ikke ville kunne blive tilbudt en moderkagebiopsi foreløbig, fordi moderkagen ligger på bagvæggen af min livmoder, bag fosteret. Sådan har det været i alle mine graviditeter, så det er nok bare der de kan li at sætte sig fast :) Men det satser jeg også på ikke bliver aktuelt.

     

    Min termin blev ikke ændret så den hedder stadig 4/1  :7himmel

    Dejligt du fik lov at se baby igen, og at den så sund og rask ud :) Håber at alt ser godt ud når I får svar!!


  7. Så er jeg også kommet hjem fra en rigtig god NF skanning. Her blev terminen også rykket - til 1. Januar !!!!!! Puhha.

    Jeg fik ikke tallet, hun sagde bare at det var meget højt og at jeg var i den laveste risiko gruppe. Nakkefolden var meget tynd, men min alder havde selvfølgelig trukket op. Jeg tænkte at det egentlig var fint ikke at få tallet at vide, tror jeg vil gå fuldstændig i selvsving med at sammenligne... Hvis jeg vil have det at vide kan jeg altid ringe ind og få det at vide.

    Her kunne hun også se en masse, hun tjekkede flow i hjerte og navlesnor og en masse andet jeg ikke kan huske, for var bare helt opslugt af at se på den fineste lille baby. Sikke en oplevelse, det hele føles helt anderledes nu. Nu tror jeg faktisk på at det hele nok skal gå....

     

    Så er der billeder  :loveshower

    Stort tillykke med de veloverståede scanninger til jer begge. Og sikke nogle gode fine billeder af den lille k87fyn!


  8. Jeg kan virkelig godt forstå dig! Hvis det kan berolige dig lidt har jeg det også rigtig godt nu og har haft det de sidste 2-3 uger, der er faktisk ingen gener eller besvær. Og jeg har altså også mærket de der sommefuglevinger  :kuller jeg tror på det er baby du mærker, du har jo prøvet det før, og desuden kan man ikke ha luft i tarmene lige der hvor livmoderen jo er ;) så jeg tror på det er sprællebabyerne.

     

    Hvor er det dejligt at alle blev glade på jeres vegne :loveshower Håber jeres baby blir rigtig god til at mosle rundt, så du ikke skal bekymre dig når der nu er så lang tid til scanning. Mine to ældste er i øvrigt født før man begyndte at lave NF scanninger i Danmark, så der blev jeg begge gange først scannet ved omkring uge 18-19 - og det kom der altså rigtig fine børn ud af alligevel :)

    Tak for de beroligende ord...har det straks bedre:) Nej, jeg synes også mine tarme havde flyttet sig lidt sjovt hvis det skulle være dem.. :)


  9. Hmm ved snart ikke lige hvad jeg skal synes om min tilstand.. egentligt burde jeg jo være godt tilfreds - for jeg fejler jo ikke noget og har det godt. Så godt at jeg bare SLET IKKE føler mig spor gravid.  Har ingen brystspændinger, ingen kvalme, er ikke træt, ingen madlede eller problemer med at klare specielle dufte, kan sagtens løbe og træne lidt, og synes ikke der sker noget med maven.. Sådan synes jeg bare ikke helt det var med de andre. Men måske kan jeg bare ikke huske at der kommer en god lang periode efter uge 6-9 i mine tilfælde..

    Men altså.. så kan jeg gå og blive helt nervøs for om det er fordi den er `gået til´ derinde..

    Andre der har prøvet at føle sig helt "ugravid" hvis man kan sige det sådan?

     

    Ellers har vi fået fortalt nyheden til både mine forældre min bror og anden søster, til min mands ene søster og svoger og til et hold venner. Og alle er bare blevet SÅ glade, og glæder sig meget. Så det er bare skønt. Glæder mig selv mere og mere.. når ellers ikke lige der er tvivlstanker.. :)

     

    På den anden side set, er jeg faktisk i tvivl om jeg har mærket liv, selv om det ville være ret tidligt. Men tre - fire gange har jeg følt sådan et lille bitte strøg, som om der lige var en der strøg en negl hen over ens håndflade.. :) Og så bliver man jo helt varm indeni ved tanken om at det kunne være den lille der gav livstegn fra sig :)

     

    Et lille pip fra en forvirret 4. gangs mor  :rolleyes


  10. Kan dælme godt forstå, du glæder dig til NF Saga :)

     

    Jeg er vist en af de eneste her i gruppen, der endnu ikke er blevet skannet, så jeg er efterhånden pænt utålmodig efter, om der overhovedet er liv derinde - men med den døgnkvalme jeg har rendt rundt med de sidste uger har der bare af at være...sku' ;)

     

    Jeg må dog finde lidt ekstra tålmodighed frem, for jeg står vist sidst i køen mht termin og rammer først 10+0 i morgen, så der går nok en 3 uger, inden vi forhåbentlig får gode nyheder (efter en dag i går hvor alle de negative tanker virkelig dominerede, føles det som temmelig lang tid :() 

    Jeg er heller ikke blevet scannet, og skal først d 24/8 da jeg bor på Færøerne og først bliver det tilbudt der - er også pænt utålmodig. Så i det mindste kommer du til før mig ;) Kan godt forstå du er utålmodig også:)


  11. Jamen i lige måde! :glad

     

    Er du sluppet for mavekramper og blod? Har tænkt på om du var ok :kram2

    Ja, det er jeg. Havde lidt ondt i maven mandag også, men har ikke mærket noget til det siden. Var ved i lægen i anden forbindelse, og nævnte det lige for ham. Og han sagde at hvis ikke det var noget der blev ved, var han ikke bekymret :) Og tak for tanken :)


  12. 12+0 i dag :7himmel det føles stort at nå her til - særligt fordi vi jo var i tvivl om vi ville det. Dejligt at tvivlen er væk og vi nu glæder os og begynder at forberede os på at blive en mere i familien.

    Tillykke med milepælen!! Jeg synes også det er ret stort, og på en eller anden måde kan man slappe lidt mere af i sit hovede. :)


  13. Det har jeg også prøvet. Første gang var omkring uge 7.

    De første dage var der ingen mavekramper. Kun lidt frisk pletblødning hver dag. Nogle dage lidt ferskenfarvet. Andre dage helt rødt.

    Og kun når jeg tørrede mig. 

     

    Efter en uges tid fik jeg lidt mere end bare sådan en murren i underlivet og en ok stor blødning med klumper. Det var kun under toiletbesøget.

    Jeg ringede til vagtlægen som sagde at de intet kunne gøre og at jeg skulle kontakte egen læge dagen efter. Dette gjorde jeg og hun undersøgte mig og kunne ikke finde ud af hvor min blødning kom fra, udover at mine slimhinder var meget sensitive / irriterede.

    Min livmoderhals var lukket og ifølge hende, så var jeg altså fortsat gravid. Dog ville hun gerne henvise mig til GYN til scanning.

    Det kom jeg dagen efter.

     

    Derefter blødte jeg ikke i flere uger. Indtil for nogle dage siden hvor jeg også havde sådan nogle fæle mavekramper i næsten et helt døgn. Ved et af toiletbesøgende havde jeg en lille bitte frisk blødning da jeg tørrede mig. 

    Derefter intet.

     

    Mavekramperne kan ligeså vel være tarmene der beklager sig ( over hvad som helst ). Og små pletblødninger er jeg, efter den oplevelse, ikke særlig bange for mere da jeg fik at vide inde på GYN at mere end 20% pletbløder uden der er noget. 

     

    Jeg synes self. også at du skal reagere på det hvis du bløder, så må din egen læge eller vagtlægen tage stilling til hvad der skal gøres. 

     

    Men jeg ville egentlig bare lige skrive at du ikke er ene om sådan blødningsoplevelser :) De er super ubehagelige - men de behøver ikke nødvendigvis at betyde noget :)

    Det lyder også til at have været ubehageligt, men rart nok at høre det ikke behøver at betyde noget slemt. :)


  14. Ej hvor ubehageligt. Hvis der sker mere af den slags, smerter/blod har du så ikke mulighed for at ringe til en vagtlæge el lign? Måske kan du få en akut scanning hvis der er mistanke om abort...? Altså man siger jo at man først skal blive bekymret hvis der både er blod og smerter og det er tiltagende. Men jeg ville godt nok også blive bekymret :( :kram2 håber det er harmløst!

    Jo det overvejer jeg også. Var ved at læse forskellige steder.. og GUL er jo også en mulighed, men alligevel tænker jeg at jeg er for langt henne til det? Og at smerterne ville være mere konsekvente.. Ved ikke rigtig..

     

    Men forsøger bare at slappe af og se om der sker mere. Hvis jeg ser blod igen, eller får flere smerter, ringer jeg til vagtlægen og hører dem ad.


  15. Igår fik jeg pludselig sådan nogle mavekramper ved 14 tiden.. Ikke længe og ikke mange. Så fik jeg til aften ondt i hele overkroppen altså også omkring lungerne og skuldrene + lidt flere mavekramper.. Da jeg var på toilettet var der en lille bitte smule blod på papiret, altså virkelig lidt som i noget der lignede jeg havde fået en meget lille rift der lige blødte kort. Men det var der, og nu ved jeg ikke hvad jeg skal tro.. Har ikke prøvet det før.


  16. Hvor længe skal vi helt præcist tage folsyre?

    Jeg har lige tømt min bøtte idag, og ved ikke helt, om det er nødvendigt at få fat på flere.

    Nogle siger til 12 uge- læste også et sted nogle der rådgav til at fortsætte graviditeten ud. Der er folsyre i de vitaminer jeg tager normalt, så fortsætter bare med at tage dem.


  17. Jeg fik mine blodprøvesvar tilbage forleden hvortil lægen sagde at de alle var fine men at det godt kunne være at mit papp-a var lidt lavt. Det ville de vurdere til NF.

    Og det betyder at der muligvis er lidt større risiko for komplikationer. I form af abort eller kromosomfejl.

    Det var en vikar i lægehuset og jeg synes faktisk at vedkommende burde have holdt sin mund.

    For nu bliver det 14 meget lange dage inden NF..

    Ej, ja.. den info kan man godt være foruden.. Indtil de alligevel ville kunne give dig et svar. Så er det da også klart at du bekymrer dig!! Nogen gange tænker jeg at alle de prøver og scanninger kun giver flere bekymringer, men ved jo også godt at det i de flest tilfælde giver folk ro i sindet. Jeg har slet ikke hørt noget til mine blodprøver endnu. Men det har jeg da egentlig heller ikke lyst til så. Jeg skal jo først scannes når vi kommer hjem fra sommerferie til august. 


  18. Billeder fra idag 11+1
    Synes selv jeg har fået mere mave, og min mand og søster kommenterede også på bulen igår og sagde at der var begyndt at ske lidt . Men som man også kan se på især de billeder med tøj på, er det også lidt om tidspunkt på dagen og vinkel.

     

    Synes selv jeg er mindre end på samme tidspunkt ved i hvert fald de to sidste graviditeter, og har heller ikke tager på endnu. Det havde jeg ved de andre to. Status er stadig -1 kg (Har ellers taget 20 kg på de tre andre gange, så det skal jo nok komme)

    post-12944-0-23235600-1466156889_thumb.j

    post-12944-0-67785000-1466157306_thumb.j


  19. Jeg har sådan en frygtelig tanke / "fornemmelse" af at noget er galt med rejen. At den har downs eller hjertefejl eller noget.

    Jeg lå og spekulerede helt til kl 4 i nat

    Øv :(. Det er ikke rart. Er der noget der giver dig den fornemmlese?

    De tanker kan jeg også få ind i mellem og tror det er meget normalt men bekymringer om den slags. Men prøver at fortælle mig selv at der altså er laaangt større chance for at få et sundt og raskt barn end et sygt barn. Og prøver at se om jeg kan afvise de negative tanker, skubbe dem til side og helt bevidst prøve finde nogle positive tanker at fokusere på i stedet for. Det hjælper ofte, men det er ikke altid så nemt som sagt.   :blush


  20. attachicon.gifscan 11+1.jpg

    Scanning i dag 11+1 på Skejby

    :loveshower

     

    Syns der ser ud til at være et lidt morsomt antal lemmer - men det er vist bare fordi man ser lidt hænder og fødder også. Den så i hvert fald fin nok ud live  :)

     

    Edit: Jeg kan se på billedet at baby er målt til 4,4 cm i dag. Den er godt nok dygtig til at vokse, det er +9 mm på 6 dage :D

     

    Jamen det er da fordi det er tvillinger.. det har de bare overset   :P   :rolleyes  Og hvor er du heldig at du har set baby igen.. Vi er jo ca lige langt så jeg tager til takke med at kigge på dine scannings fotos, og tænker de er nogenlunde lige store..  :rolleyes


  21. Jeg er nødt til at slutte mig til. Sexy mamma! Vildt at man kan se sådan ud efter tre børn! Ja eller bare i det hele taget.

    Hov, ser først din kommentar nu - og mange tak  :P

     

     

    Hm. Her er jeg total skuffet. Har været meget oppustet i graviditeten, men har også funderet over om der mon var noget babybule ind over. Da jeg så var oppe hos mutter igår for at vise scanningsbilllede udbrød med det samme at jeg da godt nok havde fået graviditetsmave :) og selvom jeg blev ved med at spørge, er du sikker på at det ikke bare er oppustethed, blev hun ved med at holde på at det var det ikke. Men idag er oppustetheden væk og det samme er babybulen :( Men here goes:

    Har det ligesom dig, indimellem så er maven der, og nogengange er den ikke til stede.. synes dog at jeg den seneste uge har kunne mærke en mere blivende mave/oppustelse. 

     

     

    Sikke nogle fine maver! Vildt at se hvor stor forskel der alligevel er :D

    nu vil jeg også lige smide et par billeder op som jeg tog imorges 9+0

    Øj, der er da en tydelig babybule på vej der! :)

     

     

    Jeg er seriøst oppustet når vi når til aften ;)

    image_zpsgwpntc0x.jpeg

    Virkelig flot mave du har der! Den må være svær at holde hemmelig ja  :rolleyes

     

    attachicon.gif11+1.jpg

    11+1 i dag. Syns mavedellen runder godt allerede

    Ja det gør den da så flot!  :)


  22. Ok så var der en god grund. Men det er da lidt ærgerligt at man ikke har mulighed for at få en risikovurdering? Nu spørger jeg lige dumt, men har I ret til at bruge det danske sygehusvæsen? Hvis man ville tage til Danmark altså - men igen, går ikke ud fra man lige smutter forbi og får en scanning. Jeg husker bare en Italienskboende dansker her fra BK som fik lavet NF i Danmark fordi hun ikke fik det tilbudt i Italien. 

     

    1000,- det var da godt nok dyrt, jeg gav 500,- her i Århus og syntes egentlig det var en stor udgift i vores budget. 

    Jeg ved faktisk ikke helt hvad vi har ret til.. men ja jeg synes også 1000 er ret dyrt. Antager det er fordi det er den første scanningsklinik her af privat karakter, og at de udnytter det lidt..

    Av, det var godt nok sent! Hvis I på nogen måde kan finde pengene i budgettet, så ville jeg helt klart gøre det. Det er selvfølgelig et spørgsmål om tålmodighed.. Nu tog vi scanningen af rent praktiske årsager, fordi vi ikke ville fortælle vores forældre det før vi var sikker på, at der var liv derinde og var bange for at det ville blive opdaget inden vi kunne nå at fortælle det, hvis vi ventede til efter NF..

    Men at skulle vente helt til uge 18-20 :huh Jeg synes hvert fald det var rigtigt rart at se og få at vide, at alt var helt perfekt. Man får også fastsat terminen, men det er jo forskelligt hvordan man har det med om det er et par dage til eller fra. Ellers så synes jeg det var dejligt at høre, at fordi jeg var så langt henne og alt så helt perfekt ud var chancen for et sundt og raskt barn over 96 % - så nu kan jeg hvert fald begynde at glæde mig meget mere end tidligere :rolleyes

     

    Men du har jo selvfølgelig også prøvet det før - hvordan har det været de andre gange?

    De andre gange har vi også væbnet os med tålmodighed.. Men har det lidt anderledes denne gang.. . Vi skal på ferie i DK i slutningen af juli, så overvejer at købe mig til en scanning der. Men er alligevel i uge 18-20 styk når vi er nede, så kan jeg jo næsten lige så godt vente til  vi kommer hjem og få det gratis  :unsure


  23. Skal du ikke til nakkefold omkring uge 12??  :huh

    Vi bor på Færøerne, og her bliver man ikke tilbudt scanning før i uge 18-20. Her er dog lige kommet en privat scannings klinik, men det koster 1000 kr. :blink