Mmmm jordbærtærte! Jeg plejer at bruge denne opskrift:
Mørdej:
125 g smør
125 mel
25 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Mazarinmasse:
2 æg
50 g smør
ca. 50 g marcipan
50 g sukker
Marcipankant:
ca. 200 g marcipan
30 g flormelis
Kagecreme:
3 æggeblommer
2.5 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker med top
1/2 l mælk
ca. 2 spsk maizena
Pynt:
Bær (dem man har lyst til)
chokolade
Start med at lave tærtebunden ved at blande alle ingredienserne til mørdejen i en skål. Når det hele er blandet stilles dejen på køl. Imens laves mazarinmassen og marcipankanten.
Bland mazarinmasse ingredienserne til en jævn masse med en håndmikser.
Smør en tærteform på 25 cm i diameter. Ælt marcipan og flormelis sammen og rul marcipanen ud til en pølse der passer til formens omkreds.
Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud i formen (eller rul den ud).
Læg marcipanrullen langs formens kant og klip hakker i den. Hæld marcipanmassen i formen.
Bag nu tærten i ca 15. min i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Mens tærten køler af laves kagecremen.
Start med at opløse maizenaen i lidt af mælken.
Hæld resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en gryde. Når det koger tilsættes maizenablandning lidt efter lidt ind til man synes kagecremen har en god konsistens. Husk at røre hele tiden så det ikke brænder på. Lad det koge i par minutter også er kagecremen klar.
Stil den på køl så den kan blive dejlig kold. Pensel smeltet mørk chokolade på den afkølede tærtebund. Når chokoladen er størknet kommes kagecremen på og pyntes med lækre friske bær.
Og disse er også ret lækre: http://emilysalomon.dk/2012/03/17/recipe-strawberry-marzipan-cupcakes/