Sko til børn

Her kan du se vores guide omkring køb af sko til børn. Vi vil beskrive, hvordan du finder den rigtige type sko i den helt rigtige størrelse og pasform.

Dette vil gøre det noget lettere for dig at handle sko, kondisko og læder futter til børnene i fremtiden.

Besøg Kids-world her og se et af Danmarks største udvalg af børnesko med gratis fragt.

Guide – når du skal købe sko til børn

Når du skal ud og købe sko til dine børn, så skal du som udgangspunkt være opmærksom på, at der er stor forskel på kvaliteten af de sko og vinterstøvler, som du kan købe til børnene.

Dårlige sko kan hæmme dit barns udvikling og på sigt give barnet fod problemer. Så tjek om kvaliteten er i orden, og om størrelsen passer barnet, både når du køber billige og dyre børnesko eller vinterstøvler.

Annonce ♥

Husk – dit barns fødder er dit ansvar

Hvornår skal børn begynde at benytte sko

Små babyer og børn sanser rigtig mange ting igennem fødderne, derfor skal du lade dit barn gå på bare fødder så længe som overhovedet muligt.

At gå uden sko fremmer muskulatur, sener og ledbånd for både for børn og voksne. Vi er jo født til at gå barfodet og vandre mange km hver dag.

Annonce ♥

Barnets første gåsko

Det første par sko får de fleste omkring 1 års alderen. Barnets første gåsko skal være bløde, lette og tætsiddende ved hælen. Det er vigtigt, at der er plads til at bevæge tæerne i skoen, dog uden at de bliver så lange, at barnet snubler.

Det er ikke nødvendigt, at skoen har ankelstøtte, da barnets fod skal kunne bevæge sig frit, når bare skoen sidder tæt bagtil. Husk at skoen skal sidde fast på foden, som fx spændes med velcrospænder eller snørebånd.

Sådan finder du skostørrelsen til børn

Som udgangspunkt skal du kende størrelsen på dit barns fod. En tommelfinger regel ude i butikkerne er, at barnet skal have ca. 7 mm frirum til at bevæge tæerne i og ca. 7 mm frirum til at vokse i – i alt ca. 1½ cm.

Annonce ♥

Når du kender længden på barnets fod, skal du altså lægge ca. 1½ centimeter oven i, så har du den rette størrelse.

Hører du til dem der synes, at det er noget pjat at købe en sko, der er 1½ cm for stor, så køb nummeret mindre. Reglen om den 1½ cm er kun lavet for at man ikke skal risikere, at barnet vokser for hurtigt ud af skoen.

Du skal så bare være opmærksom på, at du nok kommer til at købe et ekstra par inden sæsonen er overstået, da barnet er vokset ud af de første.

Annonce ♥

Læs også: Sådan børnesikrer du dine møbler

Sådan måler du barnets fod

Du kan benytte vores smarte fodmåler til børn – den er præcis.

Ellers kan du måle dit barns fod ved at tegne foden af på et stykke papir og måle aftegningen fra hæl til længste tåspids. Så har du barnets fodmål. Bæmærk at barnet skal stå oprejst på foden, når du tegner den.

Annonce ♥

Skostørrelser til børn i forskellige aldre

Nedenstående tabel viser, hvilke størrelse sko børn har i de forskellige aldre. Bemærk tabellen er kun vejledende størrelsen varierer alt efter mærke på skoen.

1 år skostørrelse 19-21

2 år skostørrelse 21-22

Annonce ♥

3 år skostørrelse 23-24

4 år skostørrelse 25-26

5 år skostørrelse 27-28

Annonce ♥

6 år skostørrelse 29-30

7 år skostørrelse 31-32

8 år skostørrelse 33-34

Annonce ♥

9 år skostørrelse 35-38

10-12 år skostørrelse 37-39

Se også vores omregningstabel fra barnets fodmål til skostørrelserne på siden fodmåler til børn.

Når barnets skosamling vokser

Når barnet begynder at gå, vil barnets skosamling stille og roligt vokse stødt. Futter/hjemmesko, gummisko, badesandaler, gummistøvler og almindelige børnesko vil pludselig optage pladsen i garderoben.

Hvor mange og hvilke sko og støvler du skal købe, er selvfølgelig helt op til dig. Vi vil dog gerne komme med nogle gode råd om de forskellige typer af sko og støvler.

Læderfutter og hjemmesko til børn

Til indendørs brug er bløde læder futter eller læder hjemmesko klart at anbefale til de små. De fleste køber læderfutter, når barnet så småt begynder at kunne gå, da de er med til at holde på varmen om de smås fødder.

Læderfutterne må meget gerne have ruskindsbund, dette vil nemlig gøre skoen mere skridsikker samtidig med, at de bevarer blødheden, så barnet kan “føle” med fodsålen.

Tænk på at futterne ikke må være alt for store, så barnet falder over sine egen sko. Vi anbefaler, at barnet har et par hjemme og et par i institutionen eller der, hvor barnet bliver passet oftest.

Populære mærker af hjemmesko er fx Melton, Petit Nord Ballerina, Tiny Zone, Novali, Fuzzies, Geisswein, Bundsgaard og Living Kitzbuhel.
Læs også: Alt om børnehave start

Kondisko og almindelige sko

Du kan helt sikkert finde rigtig mange fine hverdags sko og kondisko til dit barn. Vi anbefaler, at du har 2 par, så barnet kan skifte sko fx hvis foden bliver våd, svedig eller lignende.


Kondisko og hverdagssko må meget gerne være i skind eller læder, da det giver et godt indeklima for barnets fod. Det er vigtigt, at sålerne er rare og bøjelige, og skoene må ikke være alt for tunge.

Mærket på skoene er helt ligegyldigt, så længe skoen er i god kvalitet, og de kan holde dit barns fødder varme og tørre.

Bundsgaard Bisgaard

Når det bliver efterår og vinteren så småt begynder at nærme sig, er det til til at begynde at kigge efter varme vinterstøvler til dig barn.

Behandling

Husk at behandle lædersko og skindsko med imprægnering. Men imprægnér skoen imens barnet ikke er til stede, da imprægnering ikke er særlig sundt at indånde for barnet.

Hvis du imprægnerer barnets sko, vil det være med til at holde fugten ude af skoen samt gøre læderet mere blødt og langtidsholdbart.

Det er vigtigt at sikre sig, at barnets sko er helt tørre, inden de kommer på foden. Sokkerne skal selvfølgelig også være helt tørre, inden skoen kommer på. 🙂

Læs også: Sådan undgår du huller i dit barns tænder

Velcrolukning på skoene

Til de helt små er velcrolukning på skoene at foretrække, da velcro gør det væsentligt nemmere at give barnet skoene på.

Samtidig kan barnet i en meget tidlig alder 2-3 år selv begynde at hjælpe med at tage sko af og på og lukke de nemme velcro stropper. De fleste børn begynder først selv at kunne snøre sine sko med snørebånd, når de er 6-7 år.

Vores brugere anbefaler bl.a. følgende mærker af kondisko og almindelige sko til børn Ecco, Bundgaard, Primigi, Angulus, Adidas, Bisgaard og Skofus.