Børnesikring af møbler

Vi ved godt, at det lyder lidt overdrevet. Skal vi nu også til at børnesikre vores møbler? Ja hvis du vil undgå, at jeres barn en dag ligger med en væltet reol og 150 kg indhold over sig, ja så skal du foretage en børnesikring af jeres møbler.

Så snart de små børn begynder at gå, skal de ud og udforske jeres møbler. Dette gælder alt lige fra bogreol til fjernsynet på skænken. Alt hvad barnet kan nå skal undersøges, hives og hænges i.

Nedenstående billede er fra en pressekonference fra Ikea, hvor de opfordrede alle til at fastspænde deres reoler, netop fordi de havde meget let ved at vælte. Så det sker altså i virkligheden.

Reol der vælter

Kilde: ikea press

Sådan børnesikrer du dine møbler

Når du skal børnesikre dine møbler, kan du fx starte med at gå rundt i hjemmet og teste reoler for at se, om du umiddelbart kan vælte en sektion ned.

Annonce ♥

Dette gør du ved at stille dig foran reolen på knæ og hive i reolen som om du var et lille barn, som forsøger at klatre op. Du får hurtigt en idé, om hvor vakkelvorn og usikker reolen er.

Det samme gør du nu med alle kommoder. Her trækker du alle skufferne ud og bruger samme teknik. De fleste kommoder er forbavsende lette at vælte med en eller flere af skufferne åbne.

Når du har fundet alle de vakkelvorne reoler, skabe og kommoder, så er det tid til at børnesikre dem. Dette gør du lettest ved at skrue et par skruer igennem bag beklædningen ind i rawlplugs i væggen.

Annonce ♥

Arbejdsbeskrivelse

To skruer monteres øverst i møblet uanset om det er et skab, en reol eller en kommode. Husk én skrue i hvert hjørne. Hvis der er afstand til væg så læg et par skiver/en lille træklods imellem sådan at skruen går igennem afstands skiven/klodsen. Du skal følgende pr. møbel du skal børnesikre.[/box]

børnesikring af skab

Gummistropper og vinkelbeslag

Du kan ligeledes benytte gummistropper eller vinkelbeslag til at fastgøre møblerne til væggen. Hvis du køber nye møbler, reoler, kommoder og lignende, følger der ofte et sikkerhedsbeslag med. Husk at montere dette.

Annonce ♥

Hvis der ikke automatisk følger et sikkerhedsbeslag med dit møbel, så spørg ekspedienten om hvordan du børnesikre møblet bedst muligt.

Sådan børnesikre du dit TV

Børnesikring af gammelt fjernsyn

Vi tager lige børnesikringen af fjernsynet med. Hvis du har et gammelt tungt fjernsyn, så se at skaffe dig af med det. Vi lever et højteknologisk udviklingsland. Fjernsyn med billedrør er tunge, grimme, brandfarlige og så sluger de mere strøm end vindmøllerne i Øresund kan nå at generere. Så på genbrugsstationen med det gamle fjernsyn i en fart.

Hæng skærmen op på vægen

Hæng dit flotte fladskærm op på vægen uden for dit barns rækkevidde. Nu er dit TV børnesikret, og nu er der ingen fare for, at dit barn får det gamle tunge fjernsyn ned over sig.

Annonce ♥