Aktiviteter under amning – hvad er okay?

Undersøgelser peger på, at det er vigtigt at være i tæt kontakt med sit barn under amning og give omsorg og nærvær til barnet. I praksis er der dog mange som laver andre ting, mens de ammer og det er også helt okay, så længe man samtidig kan være nærværende med sit barn.

Men hvilke aktiviteter er egentlig okay under amning? I denne artikel vil vi gennemgå tre ting som du godt kan lave under amning og samtidig udvise nærvær og omsorg for dit barn.

Hold dig opdateret på nyhederne

Amning er vel et godt tidspunkt til at se TV og holde sig opdateret på danske og globale nyheder? At se TV gør desværre, at du ikke kan holde øjenkontakt med dit barn i en grad der er optimalt. Hvis muligt bør du i stedet holde dig opdateret på nyheder gennem radio eller podcasts, hvor du stadig kan have din visuelle tilstedeværelse med barnet.

Der er mange muligheder for at få sine nyheder gennem lyd i stedet. Udover radio har medier som f.eks. Zetland oplæsning på samtlige artikler, så du kan holde dit visuelle fokus andetsteds.

Lyt til musik

At lytte til musik er også en oplagt mulighed for at ”lave” noget samtidig med, at du ammer. Hvis du sætter den rigtige musik på såsom roligt klaverspil kan musikken tilmed hjælpe til at berolige barnet og skabe en god stemning til samvær mellem mor og barn.

Annonce ♥

En musiktjeneste som Spotify tilbyder, at du kan lytte til musik gratis og sammensætte din egen playliste til forskellige formål. Du kan tilmed finde inspiration hos andre og se hvilke playlister de har sammensat. Det negative ved den gratis version af Spotify er desværre, at du skal finde dig i reklamer.

Læs også: De 5 bedste ammeråd

Lydbøger og podcast

I løbet af de senere år er lydbøger- og podcast-genren blevet mere og mere udbredt i Danmark. Der findes utallige muligheder for at blive underholdt eller få et dybere kendskab til en bestemt faggren eller branche. Hvis du gerne vil lave noget under amning, er lydbøger og podcast således et oplagt valg som aktivitet.

Annonce ♥

Af populære lydbøger findes f.eks. Papmache-reglen af Hella Joof, hvor Hella giver dig sine råd til, hvordan du generelt får en mere positiv indstilling til livet. En positiv indstilling, der skal give dig mere livsglæde og i relation til emnet her på siden – give dit barn en mere positiv og livsglad opvækst. Du kan lytte gratis til bogen gennem Lydboggratis.dk.

Hella omtaler blandt andet pyt-reglen, der går ud på, at du mennesker generelt kunne drage stor fordel af at blive bedre til at smide pyt-kortet. Dvs. ikke at tage sig selv så højtideligt og ikke lade små negative elementer i hverdagen sætte et stort indtryk på dit generelle humør.