De 5 bedste ammeråd

Få her vores 5 bedste ammeråd så du kan få en god start på dit ammeforløb. Det er en rigtig god investering i både dit barns og din egen fremtid.

Med amningens mange fordele er det vigtigt, at hvis du har lyst til og kan amme, at du så også får den bedste opstart, da det er med til at forebygge mange af de problemer som kan opstå.

Iris Bjorg Thorvaldsdottir er sygeplejerske og ved at uddanne sig til sundhedsplejerske. Hun arbejder hos Ammekonsulenterne, og her får du hendes 5 bedste råd omkring amning.

Hvil dig også under amningen

Det er vigtigt, at du som nybagt mor husker at hvile. Specielt når du ammer. Din krop har lige født et lille menneske.

Hvis du yderligere har haft en problematisk fødsel, kan det gøre, at din mælk løber senere til end normalt. Derfor vil det være endnu vigtigere med hvile i de situationer.

Vent derfor med at modtage besøgende indtil amningen er godt oppe at køre og du er nogenlunde frisk igen.

Annonce ♥

Find en god ammestilling

En god ammestilling vil være med til at forebygge mange problemer. Hvis du sidder dårligt, giver det ikke kun dig smerter de forskellige steder i kroppen, det kan også hæmme nedløbsrefleksen.

Prøv derfor mange forskellige stillinger, du kan sidde eller ligge ned, og find ud af hvad der lige præcis fungerer for jer. Der er ingen forkert ammestilling, så længe du sidder eller ligger behageligt, og dit barn får godt fat på brystet.

Tip: En god ammepude kan gøre underværker for bekvemmeligheden.

Annonce ♥


lilla ammepude med skovens dyr fra sebra

Lilla ammepude fra Sebra med skovens dyr til 299,- kan købes her

blå ammepude med skovens dyr fra sebra

Annonce ♥

Lilla ammepude fra Sebra med skovens dyr til 299,- kan købes her

grøn og blåstribet ammepude fra babydan

Stribet ammepude fra Babydan til 399,- kan købes her

Annonce ♥

Du kan se flere lækre ammepuder på babytorvet.dk

Undgå stress

Stress har en af de allerværste negative påvirkninger, når det kommer til amning. Når vi taler stress, er det ikke bare fx at løbe rundt og få ting til at hænge sammen. Det kan nogle gange være nok, at du har mange ting, som bekymrer dig og fylder dine tanker.

Selvfølgelig kan du ikke altid udelukke alle stress faktorer, men hvis du er i en stresset periode, er det rigtig godt, hvis du kan lave et eller andet, hvor du kan komme væk fra dine tanker i kort tid.

Annonce ♥

En gåtur, afslappende musik, læse en god bog, male eller se dit favorit fjernsynsprogram, altså noget hvor du kan få ledt tankerne væk fra det, som plager dig.


Reagér på dårlig sutteteknik

Nogen tror, at brystvorterne skal hærdes, og at du skal holde amningen ud i starten. Men det er ikke helt rigtigt. Lige når barnet tager fat, kan der i startperioden være mange smerter forbundet med det. Men vent lige ca. 30 sekunder og se om smerten ikke bliver mildere.

Din brystvorte strækker sig lige i starten, og det er grunden til ubehaget. Typisk vil ubehaget aftage i løbet af en uge, hvis barnet tager rigtigt fat. Hvis det derimod ikke bliver mindre smertefuldt, så skal du tage dit barn fra og forsøge at lægge til igen.

Annonce ♥

Læg mærke til at tungen går udover gummerne, for at den kan svøbe og beskytte brystvorten, så den ikke bliver mast imellem gummerne.

Fortsæt amningen også efter barnet tager fast føde

Mange tror fejlagtigt, at når de går igang med mad, så skal de stoppe med amningenn da barnet nu får næring et andet sted fra. Men der er rigtig mange fordele forbundet med at fortsætte amningen.

Udover de mange gode antistoffer som barnet fortsætter med at få via modermælken, er der også enzymer i din mælk, som fremmer fordøjelsen og som hjælper barnet med fordøjelsen af den nye kost, som tarmsystemet nu skal til at vænne sig til.

Annonce ♥

Det mindsker derfor risikoen for forstoppelse, som mange kæmper med, når de starter med overgangskosten. Der er også mindre risiko for blandt andet udvikling af gluten allergi, diabetes og colitis ulcerosa og Morbus Crohn.

Artiklen er skrevet af Iris Bjorg Thorvaldsdottir fra Ammekonsulenterne.dk