Medicinsk abort

Når du skal have foretaget en medicinsk abort, skal du indtage en tablet som gør, at livmoderen ikke længere reagerer på det graviditetsbevarende hormon. Har du først taget denne tablet, så er der ingen vej tilbage, da aborten allerede er gået i gang.

Du vil muligvis opleve kvalme, opkast og diarré, som du kan lindre med håndkøbsmedicin. Blødning og smerter kan også forekomme. Undgå karbad og svømmehal så længe du bløder og brug bind i stedet for tamponer.

2 dage efter at du er startet på din medicinske abort, skal du møde på hospitalet igen til den egentlige abort. Du skal være forberedt på, at du skal blive på hospitalet i 4-6 timer denne gang. Enten indtager du medicin, eller også lægges 2 tabletter i skeden. Resultatet er, at livmoderen begynder at trække sig sammen, så den tømmes for graviditetsvæv.

Besøg denne Babyklar annoncør: mammashop.dk

Du vil muligvis opleve kvalme, opkast og diarre, som du kan lindre med håndkøbsmedicin. Du vil begynde at bløde kraftigt, og der vil være klumper i blodet, så bliv ikke forskrækket. Et par timer efter kan du tage hjem.

Du skal tage den med ro i dagene efter. Tag kontakt til din læge eller vagtlæge hvis du får feber, smerter eller gener i underlivet, eller hvis blødningen tager til. Blødningen vil normalt aftage i løbet af en uge, men vil ofte først forsvinde helt efter 2-3 uger.

Annonce ♥

Da der er risiko for underlivsbetændelse, skal du undgå karbad og svømmehal, så længe du bløder og brug bind i stedet for tamponer. Du bør heller ikke have samleje, så længe du bløder.
Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
Din næste menstruation vil komme efter 4-6 uger. Det anbefales, at du ikke forsøger at blive gravid igen før efter næste menstruation.

Du bør gå til kontrol hos egen læge ca. 1 uge efter medicinsk abort for at sikre, at fosteret er helt ude af livmoderen. Der vil være ca. 5% risiko for, at fosteret ikke er helt væk, og at du derfor skal gennemgå en kirurgisk abort.

Psykiske følger efter medicinsk abort

Annonce ♥

Kvinder der har fået foretaget en medicinsk abort reagerer meget forskelligt bagefter. Nogle bliver meget kede af det, fordi de er i tvivl om, hvorvidt det nu var den rigtige løsning. Det kan være, at du følte dig presset af dine omgivelser til at få foretaget aborten. Og nu hvor det er en realitet, bliver din sorg til vrede over, at du bukkede under for presset.

Det kan også være, at du ikke et sekund har været i tvivl om, at en abort var den rigtige løsning, men efterfølgende indsniger tvivlen sig. Det kan også være, at du bare er lykkelig og lettet over, at det er overstået. Og så kan du opleve en kombination af at føle glæde og sorg på samme tid, hvilket er meget normalt.

Uanset hvilken gruppe du tilhører, så er det rigtigt godt at snakke med nogle om hele forløbet og dine tanker, da det at gennemgå en abort er en psykisk belastning. Ligesom du havde ret til en støttesamtale, inden du tog beslutningen om abort, så har du også ret til en støttesamtale efter aborten. Så gør brug af dette tilbud eller træk på dine veninder eller andre i din nære omgangskreds.

Annonce ♥

Besøg også vores fantastiske babyforum hvor du kan skrive sammen med andre kvinder, der har fået foretaget en medicinsk abort.