Hukit højstol

Hukit højstol er en super flot retrohøjstol udført i lækre materialer og som passer helt perfekt til spisebordet. Læs vores test af denne flotte højstol og hvorfor det er smart med en høj model

Hukit højstolen – ren nostalgi

Jeg skal ærligt indrømme, at det er med en smule ærefrygt, at jeg åbner kassen fra Leika. Hukit stolen står for mig som et kært barndomsminde – og gensynsglæden er som forventet stor.

Jeg har de seneste år flere gange set Hukit stolen som et kitschet retro-indslag på børneværelset i trendy boligreportager, men det kræver både held og tålmodighed at få fingrene i en af de gamle stole.

Derfor er det fantastisk, at Leika nu giver privatpersoner muligheden for også at få fingrene i den lækre klassiker – og så endda i de gladeste farver, der perfekt kombinerer retro-looket med nutidens tendens til pangfarver.

Læs også: Gode råd til at blive blefri

Høj model af Hukit stolen

Endnu mere fantastisk er det, at stolen nu produceres i en høj model til brug ved spisebordet for de 3-9 årige.

Annonce ♥

Min 3 årige søn vil gerne sidde på en ”rigtig” stol ligesom de voksne, men det kræver altså normalt en hel del puder at få ham op i spisevenlig højde på en almindelig spisebordsstol.

Derfor er det med spænding i sindet, at jeg præsenterer ham for den nye Hukit højstol – for den kunne meget vel være lige præcis dét, vi mangler, når der skal tages hensyn til både juniors ønsker og forældrenes praktiske behov.

Han bestiger stolen, som om han aldrig har lavet andet og ender i en optimal højde ved bordet.

Annonce ♥

Sikkerhed

Noget af det jeg som pylret mor er opmærksom på er, hvor stabilt stolen står, når han kravler om bord. Og her bliver jeg ikke bekymret. Stolen står solidt plantet, og jeg er derfor helt tryg ved at lade ham selv kravle op og ned.

Stolen er en fryd for øjet

En vigtig detalje ved denne Hukit højstol er, at den udover at være robust og holdbar, også er virkelig flot at se på. Det er for mig en bonus, når producenterne formår at skabe produkter der udover at være praktiske, også er æstetiske at se på.

Og dét er Hukit i den grad. Designet er stilrent og enkelt – og samtidig så tidsløst, at jeg ikke frygter at blive træt af at se på den i længden.

Annonce ♥

Hukit højstol i 3 farver

Meningen med stolens hul i ryggen

Jeg har aldrig tidligere tænkt nærmere over Hukits ”hul i ryggen”. Men når man skal teste, må der også lidt baggrundsviden til.

Og jeg ved nu, at designeren Kaj Høffer Larsen, da han designede stolen i 1967 skabte hullet med henblik på, at børn dengang meget ofte gik med smækbukser.

Annonce ♥

Rygspændet var til gene for børnene og ridsede i øvrigt stolene – med et velplaceret hul i spænde-højde, kom man uden om begge de problemer. En meget sød lille historie synes jeg.

Holdbarhed

Jeg vil egentlig bare lade det tale for sig selv, at du fortsat kan finde de gamle stole i brug i mange institutioner 45 år efter produktionsdato.

Med tanke på alt det de udsættes for i både måltids- og legesituationer, må de vist siges at have bestået kvalitetstesten med bravour.

Annonce ♥

Babyklar´s konklusion:

Vores skribents test af Hukit stolen bekræftede egentlig kun det vi godt vidste. Hukit´s status som møbelklassiker er fuldt fortjent. Det er dansk design, når det er bedst.

Samtidig synes vi, det er superfedt at se et produkt, der har været på markedet så længe være i stand til at forny sig.

Den høje model rammer plet hos børnene – og samtidig hos forældrene, som stiller krav til både kvalitet og udseende.

Annonce ♥

Og med de nye fikse farver kan Hukit passe ind hvor som helst; uanset om du er til retro, råt look eller rene linjer.

Du kan købe Hukit højstol via producenten

“Vi tester og skriver kun om produkter, som vi selv vil eje, eller som vi er begejstrede for. Derfor vil alle vores produkt vurderinger bære præg af “det her er fedt” eller “det her er et must have”.

Annonce ♥

Læs også: Alt om børnehave start

Hukit højstol fakta:

• Producent: Leika
• Pris: 2299 kroner
• Farvevalg: Blå, rød, natur, lavendel, gul, limegrøn, turkis, orange, grå, sort
• Materiale: Lakeret bøgetræ
• Siddehøjde: 53 cm
• Fodstøtte: Flytbar i 4 trin
• Aldersgruppe: 3-9 år

 

Annonce ♥