Babys første tigerspring uge 5

Når din baby er ca. 5 uger vil han eller hun tage sit første tigerspring. Indtil nu har din baby stort set kun haft øje for dig og måske sin far, men nu begynder babyen at opleve mere af verden.

Det første, som din baby vil opdage er sansninger. Måske bemærker du, at din baby kigger eller lytter mere opmærksomt nu. Din baby bliver mere interesseret i verden omkring sig, og du vil måske endda føle, at din baby er blevet mere social.

Det er også ofte i forbindelse med dette spring, at forældre får en af de mest vidunderlige gaver, de kan få af deres barn: Et smil!

Store forandringer ved første tigerspring

Din baby vil opleve alle sine nye sansninger som store forandringer i sit liv og nogle af disse forandringer kan virke skræmmende. Du vil derfor måske også føle, at babyen ”kræver” at blive båret rundt på og trøstet meget mere end før.

Læs også: Sådan tolker du babygråd

Ofte er det også omkring denne alder, at børn for første gang græder med rigtige tårer. Det er hårdt, men dette første tigerspring er ofte hurtigt overstået. Som regel varer det mellem et par dage og en uge.

Annonce ♥

Tegn på, at din baby er ved at tage 5 ugers-springet

Det vigtigste og tydeligste tegn ved det første spring er gråd. Din baby vil pludselig kunne sanse meget mere af verden, og dette vil ofte opleves som en bombardering af indtryk.

Dit lille barn vil derfor græde for at få dig til at tage det op og trøste det. Måske vil det også have sværere ved at sove, fordi det ikke kan finde ro for alle de nye indtryk og måske vil det pludselig kun sove på din mave, fordi det føles mest trygt.

Mister barnet færdigheder ved 5 ugers-springet

Ved dette første tigerspring vil barnets medfødte evne til følge ansigter med øjnene og rette hovedet mod en lyd forsvinde.

Annonce ♥

Det er ikke fordi dit barn går tilbage i sin udvikling, men derimod et sundt tegn på, at det giver slip på nogle af sine medfødte reflekser for at gøre plads til at lære at gøre tingene bevidst.

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij