Tigerspring 19 uger

Når baby når sit tigerspring omkring de 19 uger begynder det at forstå, at handlinger danner en lille begivenhed. Fx forstår barnet nu sammenhængen i, når du reder dit hår eller rører i din te.

Selvom dette spring betegnes som 19 ugers-springet, er det ikke ualmindeligt, hvis dit barn bliver omklamrende, allerede når det er omkring 15 uger, og at det især vil græde meget, når det er omkring 17 uger.

Dette er desuden babyens hidtil længst varende tigerspring, og mange mødre bliver utålmodige og forstår ikke at tigerspringet pludselig er så langt. Men vær ikke bekymret, det er helt normalt.

Tegn på 19 ugers tigerspringet

Måske begynder det at blive lettere for dig at fornemme, hvornår dit barn er ved at tage et nyt tigerspring, da mange af tegnene gentager sig.

Tegn du kan lægge mærketil er: Gråd, dårlig appetit, øget ønske om opmærksomhed og fysisk kontakt til mor, sutter på tommelfinger, ængstelig overfor fremmede og mindre snakkesalig.

Ved 19 ugers-springet kan du også opleve, at dit barn bliver dårligere til at holde sit hoved selv og har brug for mere støtte til dette.

Annonce ♥

Hvad kan din baby lære ved dette spring

19-ugers springet er et langt spring, men det åbner også op for potentialet for mange nye færdigheder.

Nogle børn begynder at blive gode til at trille, andre er dygtige til at opdage detaljer, andre igen nyder pludselig musik på en helt anden måde, og nogle børn begynder måske at være motorisk klar til grød og mos.

Husk at lægge mærke til, hvad dit barn interesserer sig for og støt det i det, i stedet for at prøve at lære barnet alt på en gang.

Annonce ♥

Inspiration til nye lege ved 19-ugers springet

Eftersom dit barn begynder at forstå begivenheder, vil det sikkert også begynde at nyde små lege, såsom at du siger ”nu kommer der er en lille mus, og ta’r dig!” mens du lader dine fingre kravle op ad dit barn for til sidst at kilde dit under hagen, og så gentager igen og igen. ”Borte-tit-tit” lege og at kigge i en bog sammen bliver måske også et hit.

Læs også: gode babylege

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij

Annonce ♥