Gode babylege

Få inspiration til gode babylege hvor baby sidder eller står op med din hjælp.

Sålænge din baby ikke selv kan holde sit hoved, så er det begrænset, hvor meget leg I kan lave i oprejst stilling, da det vil kræve, at du støtter nakken hele tiden.

Men så snart baby kan holde hovedet selv, så er der flere muligheder også af den vildere slags.

Når baby ikke selv kan holde hovedet

Selvom din baby ikke kan sidde af sig selv men skal støttes især i nakken, så kan I godt finde på gode babylege.

Bare det at sidde hos dig og se verden giver mange sanseindtryk og at gå rundt i huset, haven eller hvor I ellers er henne og høre dig fortælle om tingene giver ro og tryghed samtidig med en masse nye indtryk.

Du kan også sætte dig i sofaen med benene oppe og lade baby sidde på dig med front mod dig op ad dine ben. Og så kan du lige give en lille kildetur eller rasle med noget legetøj.

Annonce ♥

Der er måske ikke så meget leg i det for dig, men din baby vil være begejstret for at kunne sidde oprejst fremfor at skulle ligge ned.

Babylege når baby baby kan holde hovedet selv

Når din baby får stærkere nakkemuskler, kan du lege legen, hvor den trækker sig selv op at sidde ved at holde i dine hænder, og til sidst i perioden kan den lille trække sig helt op at stå.

Mange babyer elsker at hoppe, selvom de ikke kan finde ud af det. Men hvis du holder din baby over gulvet og løfter i små hop, så den lille kan sparke fra på gulvet, vil den øve sig i hop og samtidig styrke ben- og holdningsmuskler.

Annonce ♥

Når din baby kan sidde hos dig uden støtte i nakken, kan du begynde at lave siddende hoppeture. Sidde på dit skød og ride ranke eller måske en tur på trampolinen hvor du sidder og hopper med den lille på skødet.

Som oftest skal der ikke meget til for at få din baby til at grine højt.

Vilde babylege

Som din babys krop bliver stærkere, kan du begynde på de lidt mere vilde lege, og svingtur er altid et hit.

Annonce ♥

I slutningen af denne periode kan du lave rolige svingture, hvor du holder din baby helt ind til din krop og på denne måde støtter meget, mens du drejer rundt.

Også gyngeture i en hængekøje (evt. bare lavet af et tæppe hvor du og en anden holder i hver sin ende) kan give kilden i maven.