Vær klar når baby kommer

I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvad du skal huske at tage højde for inden baby melder sin ankomst. Der er sikkert punkter på vores liste, som du allerede har helt styr på, men måske kan vi give dig nogle råd, som du ikke lige havde tænkt over. Læs med her.

Babytøj

Altså der er noget helt særligt over at shoppe babytøj, de bittesmå størrelser er bare så nuttede. Så du har sikkert tyvstartet og handlet nogle yndlingsting allerede. Hvor meget du skal købe er jo en smagssag, men du skal ikke købe for meget, for baby vokser jo meget hurtigt ud af de første størrelser.

Så det er surt at have købt 20 bodyer i str. 56, når baby kun når at anvende dem meget kort tid. Eller at brænde inde med en masse tøj i str. 52, hvis baby viser sig at være stor ved fødslen og faktisk allerede er vokset ud af str. 52.

Men køb heller ikke for lidt, for du gider helt sikkert ikke skulle vaske hele tiden. Regn med at baby meget vel kan bruge 2 bodyer om dagen. Du kan altid hurtigt få sendt mere tøj hjem, hvis du fornemmer, at du har for lidt, så vores anbefaling er ikke at gå shop amok i starten men afvent lidt og se, hvor meget tøj I får brug for.

Der er naturligvis også forskel på, hvad du skal handle ift hvornår på året baby bliver født, det giver sig selv at et vinterbarn har brug for varmt tøj, gerne uld som er et super godt materiale til de små.

Annonce ♥

Udstyr

Listen synes næsten kilometer lang, når vi snakker om udstyr til baby. Lad os lige tage nogle af de allervigtigste ting, så de i hvert fald er på plads: Seng, dyne, sengetøj, puslebord, pusletaske, barnevogn, autostol, babyalarm, badekar og plejeprodukter. Og en bamse og lidt legetøj så klart, selvom baby måske ikke anvender det lige i starten, så er det næsten et must have.

Baby’s komfort

Man behøver ikke at lave hele sit hjem om til en børnezone, bare fordi man får et barn. Men nogle mindre tiltag som at sikre hjemmet jvf. ovenstående og måske øge komforten for baby er værd at tænke over. Tænk på at baby tilbringer utroligt meget tid på gulvet den første tid. Så et dejligt blødt tæppe vil være skønt at ligge på, se fx her, hvor der sælges tæpper til alle hjem.


Sikkerhed

Sikkerhed i hjemmet er virkelig vigtigt. Ikke i starten hvor baby ikke selv kan komme omkring. Men så snart din baby kan kravle omkring og udforske hjemmet, så begynder alvoren. Du kan ikke have et øje på baby konstant, så der vil opstå momenter, hvor det vil være muligt for din baby at komme til at lave ballade.

Annonce ♥

Så sørg for at knive og andre farlige genstande er sikret af vejen, døre kan sikres så baby ikke kan klemme fingrene, vinduer skal sikres så de ikke kan åbnes helt op, måske skal der et gitter foran pejsen og et gitter for trappen.

Sikkerheden udenfor er også vigtigt. Hvis du bor i hus, så skal du også sikre haven, inden du frit kan slippe dit barn løs. Låger og hegn/hæk bliver din bedste ven, så du slipper for at være bange for, om dit barn render ud på vejen og bliver kørt over eller bliver væk.

Husk også at tjekke, om du har nogen planter eller bærbuske i haven, som er giftige. Særligt med bær er der en risiko for, at små børn spiser dem, fordi de ser lækre ud.

Annonce ♥

snebær

Snebær er smukke og ser lækre saftige ud, men de er giftige og kan medføre bevidstløshed

Er din bil god nok?

Der er nok af udgifter at tage højde for, når man bringer en baby til verden. Og en ting som kan blive en stor post på budgettet er en ny bil. Og hvorfor skulle du købe ny bil, bare fordi du får en baby tænker du nok? Det er heller ikke sikkert, at det overhovedet er nødvendigt.

Men det kan være, at du ikke har nogen bil i forvejen. Og uanset hvordan vi vender og drejer det, så er det bare virkelig meget nemmere at være en børnefamilie med en bil, så man nemt kan komme omkring med alt sit habengut.

Annonce ♥

Eller også hører I til dem, der kører rundt i en gammel Fiat Panda fra ruder konges tid, for den fungerer jo fint, og I bruger den alligevel kun til at køre lidt bykørsel, så hvorfor skifte den ud? Den skal byttes ud, fordi sikkerheden i en ny bil er langt højere, og fra den ene dag til den anden kører du altså rundt med den dyrebareste last af alt – dit barn -, og det vil du ikke overlade til tilfældighederne.

Så hvis I er i markedet for en ny bil, så kan I med fordel kigge her, hvor der findes et væld af bilmodeller i varierende prisklasser.

Sove udenfor

I Danmark har vi jo tradition for, at børnene sover udenfor, når det kan lade sig gøre. Hvis du bor i hus, så kan du jo selv have indflydelse på, om udendørs faciliteterne er gode nok til, at baby kan ligge trygt og godt i sin vogn og sove middagsluren. Tænk over at du skal kunne stille baby i skyggen om sommeren og under et halvtag, hvis det er fugtigt eller regner.

Annonce ♥

Og meget gerne indenfor synsvidde, du vil sætte pris på i længden, at du kan se vognen fra vinduet. Hvis du ikke har et oplagt sted at stille vognen, så kan du med fordel overveje om du skal få bygget et halvtag eller lille åbent skur til formålet.