Stofbleer

En ting som har været en del oppe at vende i diverse  babydebatter er stofbleer contra traditionelle bleer.  I takt med at folk bliver mere og mere miljøbevidste, er der flere, der vælger stof bleerne.

Og nej det er ikke bare et stykke stof, som du vikler om barnets rumpe ligesom i gamle dage, og så bliver det mega klamt. Du kan købe indlæg til stofbleerne, så det bliver ikke ulækkert.

Godt for pengepungen og miljøet

Men stofble princippet minder ellers meget om de engangsbleer, som du sikkert kender til, men det er billigere end engangsbleer, du sparer over halvdelen på dit ble-budget ved at anvende stofbleer.

Og så er det bedre for miljøet med økologiske stofbleer, fordi du ikke smider en hel ble ud hver gang, så skåner du miljøet ganske meget.

Forskellige typer af stofbleer

Der findes mange forskellige typer af stofbleer på markedet. Her får du en guide til de forskellige slags.

Annonce ♥

Facon/formsyede stofbleer
Samme facon som de klassiske engangsbleer. Disse er gode til natbrug, dog skal der bruges en separat blebuks.

Lommebleer
Som navnet siger, er det en blebuks med lommer samt foer mellem lagene, hvori man lægger stof-indlæg. Lommebleer er nemme at håndtere.

Alt-i-en-bleer
Også kaldet AIO og disse er nok de allernemmeste at håndtere. AIO-bleer minder meget om de klassiske engangsbleer.

Annonce ♥

Prefold + bindebleer
Den billigste løsning, dog heller ikke de nemmeste at håndtere.

AI2 bleer (hybrid)
En blebuks med tilhørende stofindlæg. Økonomiske og ”brugervenlige”.

stofble med monstre

Annonce ♥

Ovenfor: Natble til nyfødt


Indlæg til stofbleer

Som nævnt tidligere så kan du vælge (og det gør de fleste) at lægge et indlæg også kaldet rispapir inderst i bleen. Det opfanger afføring men tis vil stadig blive suget op af bleen, som det er meningen. Men for at slippe for at stå med afføring i en ble, som skal ind i vaskemaskinen, så er det nok at foretrække at bruge de her indlæg. En pakke med 100 stk. koster ca. 40 kr.

Køb boostere

Boostere er ekstra indlæg, som er gode at have fx hvis du har brug for ekstra god sugeevnen eksempelvis om natten, eller hvis I skal på en lang tur eller hvis baby har spist mere end normalt og derved formentlig også skal tisse mere.

Annonce ♥

Hvad skal man starte ud med

Den største udgift for stofbleer ligger i starten, hvor du skal ud og købe en større mængde. En god tommerfinger regel er, at du skal have til minimum 25 bleskift incl. natbleer, så du ikke skal vaske hele tiden, for det bliver du træt af i længden.

Du skifter i snit ble 6-8 gange i døgnet – lidt oftere når baby er lille og lidt færre når barnet bliver større.