Røgfri forældre

Røgfri forældre er det allerbedste for dit barn. Så er du netop blevet forælder, vil vi klart anbefale dig at blive røgfri for barnets skyld. Rygning er bestemt ikke sundt – hverken for dig eller dine omgivelser. Det er dit eget valg, hvis du fortsat ønsker at ryge efter dit barn er kommet til verden.

Hvad du dog bør være opmærksom på i denne forbindelse er, at det ikke er noget, der bør gå ud over dit barn. Læs her hvorfor.

Hold dig fra cigaretterne

Én ting er, at rygning er slemt for kroppen, men hvis du ryger, så er det fordi, du selv har foretaget et aktivt valg om at ryge. Dit barn har ikke noget valg, når det vedrører passiv rygning, hvilket kan være særdeles skadeligt – og særligt for et nyfødt barn.

Derfor anbefales det også, at du fralægger dig cigaretter og tobaksrøgen til fordel for, at kunne give dit barn en sundere opvækst.

For mange virker det som en uoverskuelig opgave, at skulle smide cigaretterne på hylden. Men ved at afholde dig fra cigaretter og tobaksrøg, så skaber du både en mere tryg og sundere omgivelse for dit barn, hvilket naturligvis er essentielt.

Annonce ♥

Cigaretter er noget værre stads og er mildest talt noget fanden har skabt. Det har markante negative konsekvenser for din krop ved inhalering af tobaksrøg, der kommer fra cigaretterne. Det er hverken noget, du bør udsætte dig selv for og bestemt ikke dit nyfødte barn i form af passiv rygning.


Børn er særligt følsomme over for passiv rygning

Alle er følsomme over for passiv rygning, og derfor kan det have negative konsekvenser for alle. Ikke desto mindre, så er børn (og specielt nyfødte) særligt følsomme over for passiv rygning.

Babyer og små børn tåler mindre passiv røg end voksne, eftersom deres organer endnu ikke er færdigudviklede. Derfor er det blot endnu vigtigere at holde passiv røg fra dit barn.

Annonce ♥

For at sikre at dit barn får den bedste start i vores skønne, store verden så bør du naturligvis ikke udsætte barnet for passiv røg – hverken i større eller mindre grad.

Hvad er den nemmeste vej til en røgfri hverdag?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det for mange er vanskeligt at blive røgfri. Måske kan du fra den ene dag til den anden droppe cigaretterne. Hvis du ikke hører til denne kategori, så findes der mange rygestopmidler på markedet.

Det er dog ikke alle, der kan bryste sig af at være lige effektive. Derfor skal du også sikre dig, at du vælger et effektivt rygestopmiddel, hvis cigaretterne for alvor skal kasseres.

Annonce ♥

Ønsker du at kvitte cigaretterne, så skal du være opmærksom på, at e-cigaretter kan hjælpe med rygestop.

Mange oplever, at e-cigaretter er med til at bane de første skridt på vejen til at blive røgfri. Det er ét af de mest effektive rygestopmidler, der hverken er sundhedsskadeligt eller medfører, at følelsen af, at du mangler røg i din hverdag kommer til at opstå – den er i stedet blevet erstattet med damp.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om at blive røgfri samt se aktuelle rygestop tilbud.

Annonce ♥