Hvordan skal din baby sove?

Der er rigtig mange overvejelser, der skal gøres inden en ny lille baby kommer til verden. Dit liv skal nemlig indrettes på en måde, der fungerer både for dig, for din partner, og for din baby. I den første tid efter fødslen, er det heldigvis begrænset, hvor meget der egentlig skal ske. Din baby skal bare være sammen med dig, spise, tisse og sove. Men, der er jo også allerede en overvejelse, som du kan gøre dig. Skal din baby sove i en babyseng eller i en vugge? Eller, måske endda sammen med dig? Der er ikke noget rigtigt svar, andet end det, du har det bedst med.

Fordelene ved en vugge

En vugge er rigtig god til helt nyfødte babyer, da den er lille og omslutter din baby på en måde, der skaber ro og tryghed. De fleste vugger er også lavet, så de er nemme at flytte, så du f.eks. altid kan tage vuggen med ind i stuen, når du opholder dig der, og gerne vil have din baby med. Det eneste problem med vuggen er, at din baby hurtigt vokser ud af den. De fleste børn vokser ud af vuggerne, når de er omkring fire måneder gamle.

Fordelene ved en babyseng

Der findes rigtig mange forskellige babysenge, men ens for næsten dem alle er, at de er variationer af den klassiske tremmeseng. Denne seng kan sagtens bruges helt fra starten af og indtil dit barn er omkring 3 år gammel. Ulempen er, at den er meget stor og derfor ikke så tryg helt i starten, men det vokser baby snart ud af. Til gengæld kan du roligt ønske dig lagner og sengetøj til baby af høj kvalitet, for tre år er lang tid. Tremmesenge er lidt store og ikke så handy, men til gengæld fungerer de som en tryg base, som din baby altid kender og føler sig tilpas i.

Fordelene ved samsovning

En helt anden løsning er samsovning, hvor baby får lov til at sove sammen med dig i sengen. Det er selvfølgelig utrolig trygt og skaber en fantastisk kontakt, men det er hverken alle forældre, eller alle babyer, der fungerer i det. Nogle kan simpelthen ikke sove godt på denne måde. Fungerer det for dig, så husk at sikre dig at barnet ligger trygt. Det anbefales ikke, at barnet ligger mellem dig og din partner, men ved siden af en af jer og ud til en sikker kant, så baby ikke bliver klemt.