Huskeliste vuggestue

Barselsorloven er ved at være slut, og din baby skal snart starte en ny hverdag i dagpleje eller vuggestue. Det er en helt ny verden, og som regel er det ikke kun din baby, som skal indkøres i den nye hverdag – det skal man som mor og far også.

Der er nemlig adskillige ting, som er en god idé at have med fra start i vuggestuen eller dagplejen, for at få hverdagen til at køre – både for personalet, for dit barn og for dig selv.

Vi har derfor lavet en lille huskeliste over ting og udstyr som anbefales at have med til de fleste dagplejer og vuggestuer.

Behov kan være forskellige

Der skal ikke være noget tvivl om, at det er forskelligt fra institution til institution, hvad der forventes af forældrene og hvilke ting man som forældre skal sørge for at stille til rådighed for personalet.

Det er også forskelligt, hvad de forskellige dagplejer og institutioner tilbyder børnene i hverdagen. Derfor er det naturligvis en god idé, at have ajourført sig på dét område med den fremtidige pasningsordning.

Annonce ♥

Sutter med navn er alfa og omega

Når din baby starter i dagpleje eller vuggestue, vil der som oftest komme en masse forkølelse og sygedage, det kender de fleste småbørnsforældre til.

Du kan ikke fuldstændig undgå smitte fra institutionerne, men du kan forberede dig bedst muligt, blandt andet ved at købe navnesutter eller sutter med navn, som kan findes i mange forskellige former, materialer, mærker og farver.

Sutter med navn i vuggestuen gør det både nemt for personalet, og mindsker risici for smitte af sygdomme imellem børnene.

Annonce ♥

Navnesutterne gør det også nemmere for dig selv, at finde din babys sutter, når du for eksempel tager alle sutterne med hjem til den ugentlige sutte-vask.

Navn i alt gør hverdagen nemmere

Udover sutter med navn, er det en rigtig god idé at huske at påføre din babys navn og gerne telefonnummer i alt, hvad der ligger af jeres ting i vuggestuen eller i dagplejen.

Vi mister børnetøj for svimlende 450 millioner kroner om året, primært fordi der mangler navnemærker i tøjet, på skoene og ikke mindst i hue og vanter, som man som forældre kan købe rigelige mængder af i vinterperioden, simpelthen fordi de bliver væk i daginstitutionen.

Annonce ♥

Har din baby sutter med navn og navnemærker i tøjet, så er du allerede godt med i kampen om forsvundne ting – og pædagogernes arbejde bliver tilmed gjort nemmere.


Bamse til puttetid

I starten af vuggestue- og dagplejetiden vil din baby sove i mange af timerne. Forbered derfor den bedste sovetid for dit barn, så det bliver så trygt for barnet som overhovedet muligt at sove et fremmed sted.

En bamse, en nusseklud – naturligvis sutter med navn, og måske endda din babys dyne er med til at skabe tryghed, når dit barn skal sove i daginstitutionen eller i dagplejen.

Annonce ♥

Skiftetøj

Husk at have et godt lager af skiftetøj liggende, så der altid er rent og tørt tøj til dit barn.

Vær opmærksom på de basale ting

I de fleste daginstitutioner er alle måltider og bleer en del af tilbuddet – dog er det en god idé at dobbelt-tjekke hvorvidt alle måltider er inkluderet, og om du eventuelt selv skal sørge for bleer til din baby.

Derudover er der i flere kommunale daginstitutioner interne systemer, som gør hverdagen nemmere for både dig som forælder og for personalet.

Annonce ♥

Systemer som Tabulex, hvor du selv tjekker dit barn ind og ud af institutioner – samt selv kan se, hvornår din baby har sovet og hvorvidt han eller hun er på tur, bliver mere og mere udbredt i de danske daginstitutioner.