Hjælp dit barn til bedre søvn med en babynest

Som nybagt forældre betyder den lilles søvn utroligt meget – både for barnet og for resten af familien, idet søvnen hos de øvrige i hjemmet meget vel kan afhænge af, hvor meget barnet sover.

Det at sove trygt, sikkert og godt er dog ikke noget, som den lille gør af sig selv fra dag et. Det er noget, som forældrene igennem længere tid skal hjælpe barnet med at gøre.

Her er det vigtigt at huske på, at barnet skal vænne sig til at sove udenfor mors mave nu, efter at have været vant til det og den tryghed, som den fandt i det velkendte.

Netop parallellen til morens mave kan man drage nytte af, når det gælder om at skabe et trygt sovemiljø for det lille barn. En stor seng er nødvendigvis ikke et plus, når man er lille og søger den tryghed, som man var vant til før fødslen.

Har du et barn, der sover uroligt, græder meget om natten og ofte vågner, selvom der er både ren ble og amningen eller flasken bare kører, så er der to ting, som du bør overveje at se på.

Det første er, om der kan være noget fysisk, som gør, at barnet ikke sover. Husk på, at den lille krop trods alt lige har været gennem en fødsel.

Annonce ♥

Hvis der ikke er noget fysisk galt, så er det værd at overveje at skabe et sovemiljø, der minder om tilværelsen i maven. Det er her, at en babynest kommer ind i billedet.

Babynestens tryghedsskabende effekt

Som tidligere nævnt kan en stor seng eller vugge virker nærmest uoverskuelig for den lille, der har været vant til at befinde sig i et meget lille rum, hvor man hele tiden kunne mærke sin mor.

Den effekt kan en babynest give en følelse af, da den omslutter barnet med bløde barriere og dermed virker subsidierende for livet inde i morens mave.

Annonce ♥

Afgrænsningen af området gør, at barnet ikke skal forholde sig til et stort sted, som kan virke uoverskueligt og farligt. Tænk lidt her i retning af gemmelegene med de mindre børn, som tror, at du ikke kan se og finde dem, når de holder sig for øjnene og ikke kan se dig.

Fordelen ved en babynest er, at den er mobil og kan flyttes rundt, uanset om barnet sover i vuggen, tremmesengen, barnevognen eller i sengen mellem mor og far.

På den måde kan babynesten følge med barnet rundt og dermed fungere som noget velkendt og tryghedsskabende. Netop disse ting er faktorer, som er med til at skabe en tryg og god nattesøvn for de små.

Annonce ♥

På ganske få år har babynest udviklet sig fra at være en ny og lidt eksperimenterende ting til at være et redskab, som rigtig mange forældre i dag bruger, når de skal hjælpe den gode søvn i gang hos de helt små.

Du kan derfor i dag få en babynest fra en lang række af de mærker, der laver babyudstyr. De mange modeller kommer i forskellige udformninger og designs, så du nemt kan finde netop den babynest, som passer ind til både barnets behov og i det design, som passer bedst ind.

En ny babynest er langt fra dyr. De kan findes ned til omkring 400 kr., hvilket næppe er en dårlig investering, hvis det giver bedre søvn for hele familien og en tryg og sikker start på livet for den lille.

Annonce ♥