Find den perfekte dåbsgave

Barnedåben er en helt særlig mærkedag for både barn og familie, og derfor er det også vigtigt at finde den helt rigtige dåbsgave til festen. Måske du allerede er i fuld gang med at finde ud af, hvordan du finder den helt rigtige dåbsgave, men det kan være sværere end som så.

Heldigvis vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej, og derfor har vi nogle forskellige tips til, hvordan du finder den perfekte dåbsgave til årets barnedåb.

Du kan vælge at gå efter de klassiske gaver, der altid er en god dåbsgave, eller også kan du vælge en helt anden gave end den typiske på gavebordet. Læs med og bliv inspireret til dit næste gaveindkøb.

Den praktiske

Vi kommer ikke udenom de praktiske dåbsgaver, der ofte havner på gavebordet, men som også altid falder i god jord. Babytøj er en sand klassiker, og her finder du også en række af muligheder inden for området. Vil du gerne forære en dåbsgave, som du er sikker på kan bruges, så er tøj et godt valg.

Men du kan med fordel undgå de sædvanlige bodystockings og i stedet spice det lidt op, nu hvor det er en dåb. Gå i stedet efter fx en rigtig fin kjole til pigen eller et sejt sæt tøj til drengen. På den måde får du valgt noget, der altid vil være en succes, men som samtidig skiller sig lidt ud fra almindelige hverdagstøj.

Annonce ♥

TripTrap stolen er også en populær klassiker, ofte er det bedste forældrene der giver den.

Eller noget fint baby sengetøj så baby kan sove som i den syvende himmel.


Den søde og bløde

Du kan også vælge at købe en bamse, som små børn heller ikke kan få for mange af. Eller hvad med en super fin gyngehest den vil helt sikkert skabe meget glæde senere når dåbsbarnet bliver stor nok til at gynge på den.

Annonce ♥

Kaj Bojesen figurerer er også super fine dåbsgaver, som kan pryde børneværelset i mange mange år.

gyngehest

Super fin gyngehest fra B Toys

Annonce ♥

Minder

Vil du gerne give en mere personlig gave, så kan du vælge at give en “barnets første bog”. Heri kan forældrene notere alt fra de første skridt, den første tand, det første ord – altsammen noget som er med til at skabe en mindebog for livet til den lille.

Du kan også vælge at give barnet et smykke (mest velegnet til piger). Denne gave er både meget personlig og vil kunne være med barnet resten af livet.

Dannebrogsflaget er også en gave, som kan tages frem og bruges år efter år og på den måde mindes, at barnet fik det i dåbsgave.

Annonce ♥

rør-til-dåbsattest

Der er også mange, der godt kan lide de klassiske gaver som et fint rør, hvor dåbsattesten kan opbevares. Eller et gavekort så forældrene kan forsølve babys første sko, det er også populært hos flere.


Legetøj og bøger

Også en af de mere klassiske gaveideer, men som også altid kan bruges. Der er mange muligheder for legetøj til børn, og denne gave idé slår aldrig fejl.

Annonce ♥

Du kan jo få uendeligt mange forskellige former for legetøj, og derfor kan du også selv beslutte, om det skal være noget barnet kan bruge nu og her, eller om det skal tages i brug når barnet er blevet lidt ældre fx en gåvogn eller et legekøkken.

Børnebøger er også altid et hit, og især hvis du finder versionen, hvor der er mange billeder eller pop-up billeder. Sidstnævnte er især god til de helt små, da de både kan få lov til at se, men også føle imens bogen bliver læst.

Af bøger til når barnet bliver større kan fx nævnes H.C. Andersens eventyr eller Halfdans Rasmussens populære børnebøger.

Annonce ♥