Gode råd til bedre nattesøvn

Få her nogle gode råd til at få dit barn til at sove bedre. Du kan som mor eller far ikke forvente, at du kan få otte timers uafbrudt søvn hver nat, hvis du skal tage vare på et lille barn. Du bør ikke desto mindre skride til handling, hvis dit barn har svært ved at finde ro og sover uroligt om natten.

Du kan ved at benytte dig af nogle simple tricks give dit barn nogle sunde søvnvaner, så både du og dit barn kan sove bedre om natten.

Omstil hjernen til at falde i søvn

Et lavt aktivitetsniveau før sengetid er fordelagtigt for både børn og voksne, da det er problematisk at falde i søvn, hvis hjernen arbejder i højt tempo. Du kan benytte dig af forskellige fremgangsmåder, når du skal få dit barn til at falde til ro. Du kan synge en sang, læse en godnathistorie eller nusse dit barn i håret.

Rolige aktiviteter á 10-15 minutter før sengetid er som regel ganske effektivt, hvorfor du også bør give det en chance.

Så vild leg eller input i form af tegnefilm eller elektroniske spil er no-go.

Annonce ♥

Indfør faste sengetider

Skal man stole på en britisk undersøgelse, hvor man har undersøgt sammenhængen mellem sengetider og kognitive evner hos børn, så giver faste sengetider klogere børn. Det bør være grund nok til, at du indfører faste sengetider og selvfølgelig sørger for at overholde dem.

Du skal som forælder sikre dig, at dit barn bliver puttet samme tid hver dag. Så hvis dit barn har tendens til at sove dårligt, så skal du tilstræbe at overholde de faste sengetider også i forbindelse med ferie og weekender.

Køb en sleepybag

En sleepybag – eller på dansk sovepose – er blevet et stort hit herhjemme. Børnesoveposer kan bruges af både større og mindre børn – fra nyfødt til femårsalderen.

Annonce ♥

Der er mange fordele ved soveposer til børn, hvor du først og fremmest kan forhindre, at dit barn sparker dynen af og bliver afkølet eller får dynen over hovedet. Endvidere vil du kunne glæde dig over, at dit barn sover længere, har færre opvågninger og falder hurtigere i søvn.

Er du overbevist om, at en sleepybag er det rigtige for dit barn, så find børnesoveposer hos sleepybag.dk.

barn i sovepose

Annonce ♥

Forkæl dit barn med komfortabelt nattøj

Dit barn vil af naturlige grunde have sværere ved at falde i søvn, hvis barnet er iført nattøj, som ikke er komfortabelt. Hvis det strammer eller er i dårlig kvalitet så huden ikke kan ånde. Der er heldigvis rig mulighed for at købe nattøj til mindre børn, som sidder godt og er behageligt for barnekroppen.

I dag findes der også nattøj, som er specialudviklet til børn med meget sensitiv hud, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du er forælder til et barn med sensitiv hud.

Ønsker du at købe tøj – heriblandt nattøj – til dit barn, så find udvalget her.

Annonce ♥