7 sparetips til babybudgettet

Skal I være forældre for første gang, så er der mange nye udgifter, I skal forholde jer til, før og efter den lille melder sin ankomst. Læs her vores 7 bedste tips til hvordan I kan spare på disse udgifter og derved holde babybudgettet nede.

Tjek priserne på babyudstyr

En lille ny er en velsignelse for ethvert nybagt forældrepar. Dog medfører familieforøgelse en lang række udgiftsposter, som kan tære på privatøkonomien. Mange vælger at låne penge til at klare omkostningerne, mens andre forsøger at dække udgifterne selv.

Iblandt disse udgifter finder I babyudstyr som barnevogn, seng, autostol og puslebord, hvilket kan være en dyr udskrivning. Vil I undgå at optage et lån, kan det godt betale sig at bruge noget tid på at undersøge markedet grundigt for at finde de bedste og billigste priser på babyudstyr.

På den måde kan I sammenligne priser og derved ikke blot vælge den første og bedste løsning.

Spørg erfarne forældre til råds

Selvom både internettet og utallige bøger tilbyder gode tips til nybagte forældre, finder I de ærligste og mest relevante råd fra erfarne forældre. De kan guide jer i valg af babyudstyr samt tippe jer om redskaber, der muligvis ikke er nødvendige at anskaffe sig.

Annonce ♥

Køb brugt

I spænd med ovenstående tips kan I spare en masse penge ved at undersøge muligheden for at købe brugt udstyr, babytøj og legetøj. I mange tilfælde findes disse varer i rigtig fin stand og ofte kun brugt meget lidt, da små børn hurtigt vokser ud af og fra de forskellige ting.


Vælg neutrale farver

Er det første gang I skal byde velkommen til en lille ny, kan I være praktiske og vælge udstyr i neutrale farver, der egner sig til begge køn. Så slipper I for at udskifte den blå babystol med en lyserød, hvis jeres næste barn bliver en pige. Udstyr med neutrale farver og motiver kan derfor genbruges til en kommende lillesøster/lillebror.

Ønsk jer praktiske ting

Både til barnedåb og fødselsdage kan I med fordel skrive praktiske ting på ønskesedlen i stedet for blot legetøj og bamser. Sådan kan I nemt få finansieret nødvendigt udstyr og produkter via gaver, hvorved I undgår selv at lægge penge til side til disse udgifter.

Annonce ♥

Lav selv babymaden

Selvom madposten ikke er den dyreste udgift i forbindelse med en lille baby, kan det godt blive en bekostelig affære at købe babymos og lignende på glas til hvert måltid. I kan nemt lave babymaden selv, hvormed I både sparer penge og undgår unødvendige tilsætningsstoffer.

Vælger I at lave babymaden selv, har I desuden fuld kontrol over, hvad der kommes I barnets mad. Lav større portioner og frys ned i mindre portioner.

På sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en god online pjece omkring mad til små børn incl. opskrifter.

Annonce ♥

Find gratis aktiviteter

Når barnet er kommet til verden, åbnes et helt univers af baby- og børneaktiviteter, der tilbyder lærerige oplevelser for den lille. Dog behøver det ikke at koste en formue at aktivere jeres barns sanser og evner.

Opsøg gratis aktiviteter som legepladser, parker og andre natur seværdigheder, der er sjove og lærerige for jer som familie. Derudover tilbyder mange biblioteker også gratis faciliteter og børneaktiviteter, I med fordel kan gøre brug af.