6 ting du skal købe før baby kommer

Når du er højgravid, er der altid en masse, der skal være styr på før babyen kommer. Det kan sommetider være svært at have et overblik over det hele og afgøre, hvad der skal prioriteres, og hvad der kan købes efter fødslen.

I det følgende har vi derfor lavet en lille liste over de 6 vigtigste ting, du skal have styr på inden babyen kommer. Har du disse ting, er du godt på vej!

Sørg for den helt rigtige soveplads

En af de vigtigste ting er at have sørget for den helt rigtige soveplads. Det er forskelligt, om forældre ønsker en separat seng eller en såkaldt bedside crib, der kan fastsættes på siden af en seng. Der er også nogle, der foretrækker, at barnet det første stykke tid sover i egen seng.

Uanset hvad I vælger, kan det give mening at købe en babynest, som er en form for flytbar seng, der minder om en rede – deraf navnet. De er smarte, fordi de er flytbare og samtidig skaber de en tryg lille seng for barnet at sove i – hvad end I ønsker, at den skal placeres i en seng eller bedside crib.

babynest hvid udvendig mønstret indvendig

Babynest med ekstra fyldige sider. Set hos babynest-online.dk

Annonce ♥

Pusleplads til alle bleskiftene

En anden vigtigt anskaffelse er puslepladsen. Særligt i løbet af de første måneder, vil I bruge meget tid ved puslebordet, hver gang den lille ny skal skiftes eller have tøj på. Derfor er det vigtigt at købe den helt rigtige, der både er god for den kommende baby, men som også er praktisk for jer, så det bliver så nemt som muligt at klare bleskiftene.

Barnevogn der er praktisk

En barnevogn er også et absolut must at have anskaffet før baby kommer til verden. Det vil ofte være her, at baby bruger flere timer dagligt på at sove middagslur. Så gå ikke alt for meget på kompromis med kvaliteten her. Det er dog muligt at købe en masse forskellige kvalitetsbarnevogne til reduceret pris ved at købe brugt.

En god pusletaske

Det er en god idé at have anskaffet sig en pusletaske med det samme, så det fra start af bliver let at have baby med rundt. Et godt tip er altid at have tasken pakket, så du ikke skal bekymre dig om at gøre det, når du har travlt med at komme ud af døren. Sørg for at den som minimum har stofbleer, almindelige bleer, skiftetøj, vådservietter, ammeindlæg og evt. cremer som anvendes efter bleskift.

Annonce ♥

pusletaske-fuglemotiv

Pusletaske fra La Millou med det fineste fuglemotiv. Set hos babynest-online.dk

Stofbleer kan man ikke få nok af

Et andet godt råd er at købe rigeligt med stofbleer. De kan bruges til det hele: Som underlag ved bleskifte, når baby har gylpet eller bare som en klud til at kunne tørre babys ansigt eller fingre. Derfor er det vigtigt altid at have rigeligt på lager, da du hurtigt kan få brugt 5-6 stykker på en dag – særligt de første uger.

Nok tøj i den rigtige størrelse

Det er naturligvis vigtigt at købe nok tøj inden baby ankommer, så du ikke skal vaske hele tiden. Men lad være med at overkøbe særligt i de helt små størrelser, eftersom du ikke ved, hvor stor en baby du får. Det er surt at have købt 10 bodyer i str. 50, hvis din baby måler 54 cm ved fødslen og dermed aldrig kommer til at kunne passe en str. 50.

Annonce ♥

Hvis du vil spare penge, så kan du købe second-hand, der findes masser af salgsgrupper, hvor du kan købe en pakke med blandet babytøj fx til babys første 6 måneder. Får du et vinterbarn, så er det også smart at have planlagt noget varmt tøj fx i uld til baby, så du kan komme ud og trille med barnevognen selvom, det er frostgrader udenfor.