Tigerspring 75 uger

I det tigerspring der ligger omkring 75 uger vil dit barn begynde at forstå systemer, dvs. overordnede helheder af principper og sammenhænge.

Det er første spæde skridt imod, at barnet om lang tid vil forstå, at vi lever i et samfund og er del af en kultur, men i første omgang lærer det ”mindre” systemer at kende.

Barnet lærer fx familien, hvor mor har én rolle, far en anden, eventuelle søskende har deres rolle og det lille barn selv har sin helt egen plads, rolle og del i hjemmets ”system”.

Dette lærer barnet det sidste tigerspringe

Med viden fra 75-ugers springet sammen med den viden, som dit barn tilegnede sig ved tidligere spring, åbner der sig efterhånden en lang række muligheder for nye ting, dit barn kan undersøge, eksperimentere med og lære.

Fx samvittighed, selvbevidsthed, at noget stadig findes selvom det ikke kan ses, samspillet mellem ”jeg” og ”du”, hvad en familie er, hvad tid er, hvad kunst er, hvad det vil sige at eje noget, sprog og meget andet.

Husk dog at dit lille barn ikke kan lære alting på én gang. Men det skal nok komme det hele.

Annonce ♥

Ved det sidste tigerspring lærer barnet også en udvikling af forståelsen af principper, da barnet nu forstår at man måske kan være sød på én måde overfor mor og på en anden måde overfor lillesøster, men at det hele er ”at være sød

Tegn på, at din baby er ved at tage 75 ugers-springet

75-ugers springet er barnets sidste tigerspring, og du kender sikkert tegnene nu, der i det store hele kan samles under ét: Dit lille barn ønsker din udelte opmærksomhed, trøst og støtte.


Hvor lang tid varer 75-ugers springet

Dit barn tager springet ind i forståelsen af systemer, når det er omkring 75 uger gammelt, men det har i ca. 4 uger inden fornemmet, at det var på vej, og der har det sikkert være ængsteligt og uroligt igen.

Annonce ♥

Så 75-ugersspringet står gerne på fra barnet er ca. 71 uger til 75 uger. Det er ofte værst omkring de 73 uger.

Tillykke! – Dit barn har nu taget alle sine 10 tigerspring

Wauw, dit barn har nu taget alle sine 10 tigerspring! Der har nok været nogle hårde stunder indimellem, men helt sikkert også mange fantastiske.

Tænk engang, din lille baby, der engang var så lillebitte og bare lå og stirrede på dig med sine store smukke øjne, er nu pludselig et stort dejligt barn, der har hele verden foran sine fødder og er klar til at indtage den!

Annonce ♥

Hvad så nu, når det sidste tigerspring er overstået

Selvom dit barn nu har taget alle sine 10 tigerspring, er det selvfølgelig langt fra færdigt med at vokse og udvikle sig.

Dit barn vil flere gange i livet ”springe” og der vil igen komme svære perioder – tænk bare, når dit barn kommer i puberteten!

Men nu begynder dit barn for alvor at udvikle et sprog, så nu kan I tale sammen, om de ting, som livet byder dit barn. Så nu kan du glæde dig til en lang række år, hvor du kan følge dit barns udvikling på en måde, hvor det hele måske ikke vil være helt så skræmmende og uforståeligt, men stadig rigtig spændende og sjovt 🙂

Annonce ♥

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij