Tigerspring 46 uger

Når din baby er omkring 46 uger tager det et tigerspring ind i rækkefølgernes verden. Det vil nu begynde at forstå, at mange mål opnås ved, at man gør ting i en bestemt rækkefølge.

Måske vil du lægge mærke til, at dit barn nu kigger grundigt på sit legetøj, og begynder at planlægge sine handlinger. Fx kigger barnet måske på to klodser, for at finde ud af, hvordan de passer sammen, for at planlægge, hvordan de sættes sammen.

Dit barn er nu meget mere bevidst om, hvad det foretager sig.

46 ugers tigerspring – læg mærke til disse tegn

Igen-igen vil du kunne opleve, at din baby græder oftere, er i dårligt eller hurtigt skiftende humør, ængsteligt overfor fremmede, sove dårligere, nægter at blive skiftet og sutter på tommelfinger.

Derudover vil dit barn måske igen begynde at opføre sig ”for” sødt for at charme sig til at få din opmærksomhed og omvendt kan du også opleve, at dit barn er bevidst uartig nu. Din baby kan også blive jaloux og få raserianfald.

Hvor lang tid varer 46-ugers springet

Ligesom forrige spring og kommende spring, er dette tigerspring lidt langt: Din baby vil med god sandsynlighed være ved siden af sig selv fra han eller hun er ca. 42 uger indtil springet er taget ved 46 ugers alderen. Den allerhårdeste fase ligge almindeligvis omkring de 44 uger.

Annonce ♥

Hvad kan din baby lære ved 46-ugers springet

Mens din baby ved det forrige spring sandsynligvis gerne ville skille ting ad for at undersøge og skabe kategorier, vil det nok gerne samle og bygge ting nu.

Pludselig vil barnet sikkert gerne bruge ”værktøj”, fx vil det måske gerne gå med gå-vogn eller også finder det på ting, som det kan stå på og bruge som trappe for at komme op nye steder.

Måske er dit barn også begyndt at pege, og er nysgerrig efter hvad alting hedder.

Annonce ♥


Dit barn hjælper dig med husholdningen

Når dit barn forstår rækkefølger, vil det helt sikkert nyde sanglege, hvor det lærer rækkefølgen at kende. Syng fx ”Klappe-klappe-kage” eller ”Lille Peter Edderkop”.

Måske er du også så heldig, at dit barn gerne vil ”hjælpe” dig med husholdningen ved f.eks. at tage ting til dig, lægge tøj i vasketøjskurven, lægge sin dukkes tøj i vaskemaskinen og feje med en legetøjskost.

Lad endelig dit barn være med så meget, som I begge orker.

Annonce ♥

Tillykke – I klarede det første år

Din lille baby har nu gennemgået alle tigerspringene i sit første år. Det har sikkert været både hårdt og spændende for dig og din baby.

Prøv at bruge bare 2 minutter på at huske på, hvor lidt dit barn kunne, da det lige var blevet født, og hvor meget, det så kan nu – Sikke et stykke arbejde, men det er fantastisk, er det ikke? Og det er langt fra slut! Tumlingen oplever nemlig også tigerspring.

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij

Annonce ♥