Tigerspring 26 uger

Når dit barn når det tigerspring som ligger lidt inden 26 uger, vil det begynde at forstå sammenhænge og afstande og derved også få en øget nysgerrighed på livet.

Tegn på 26 ugers tigerspring

Du kender efterhånden mange af tegnene: Gråd, ønske om mere opmærksomhed og fysisk kontakt, dårlig søvn, mistet appetit, sutten på tommelfinger, mindre snakkesalighed og frygt for fremmede.

Ved 26-ugers springet kan det også ske, at dit barn pludselig ikke vil skiftes og græder og brokker sig på puslebordet, selvom det tidligere har hygget sig der.

Et noget hyggeligere tegn på, at dit barn er ved at tage dette tigerspring, er at det måske begynder at interesserer sig for kæledyr og bamser, som det kan sidde og nusse med.

Dette kan din baby lære ved 26-ugers springet

Nu hvor dit barn begynder at forstå sammenhænge og afstande, har det også muligheden for at lære, at noget kan være indeni, ovenpå, imellem, ved siden af, udenfor og nedenunder noget andet.

Måske opdager du, at dit barn godt kan lide at putte legetøj i en bøtte og tømme bøtten igen, eller at det stirrer nysgerrigt, hvis du putter mad ned i en gryde når du laver mad.

Annonce ♥

Hvor længe varer dette tigerspring

Dette spring varer omkring 3 uger og starter omkring 23 uger, hvor barnet vil begynde at få en forståelse for sammenhænge. Det vil forstå, at det, som det ser, hænger sammen med det, som det kan lugte eller høre.

Barnet vil også begynde at forstå afstand og at der er afstand mellem det og dig. Det kan derfor virke ekstra omklamrende, for at undgå denne afstand til dig.

Dette spring er ofte mest intenst når dit barn er omkring 24-25 uger, og som regel overstået når det er 26 uger.

Annonce ♥

Dit barns bevidsthed om afstanden mellem dig og det kan dog blusse op igen, når dit barn er 29-30 uger, så der kan dit barn godt blive ret omklamrende igen.

Det første halve år er gået

Tillykke! Du og din baby har nu klaret jer igennem alle tigerspring i det første halve år af din babys liv.

Du har sikkert måtte udholde meget gråd og mange hårde nætter, men tilgengæld har din baby lært en masse og forhåbentlig har I nydt at udforske verden sammen. Og det er langt fra slut.

Annonce ♥

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij