Tigerspring 12 uger

Når dit lille barn når det tigerspring der ligger omkring 12 uger begynder det at forstå glidende overgange, som fx skift i din stemmes toneleje eller når din krop skifter stilling.

Dette kan endnu gang gøre dit barn ængsteligt, så det græder oftere og klamrer sig til dig. Mange mødre begynder at føle sig udmattede ved dette tigerspring, fordi springene kommer så hurtigt efter hinanden i starten og fordi de er så intense.

Men hold ud, der kommer almindeligvis ro på igen, når barnet er mellem 12 og 15 uger, og herefter vil din baby vende tilbage til sit sædvanlige gode humør igen.

Tigerspring uge 12 – hold øje med disse tegn

Når din baby tager sit 12 ugers tigerspring er det desværre endnu engang tid til mere gråd og dårligere søvn. Dit barn vil også kræve mere opmærksomhed og ønske, at du skal lege med det mere. Og det er ofte kun mor, der duer.

Dit barn kan igen blive ængsteligt overfor fremmede og måske oplever du også igen, at han eller hun mister sin appetit og i stedet sutter helt vildt på sin tommelfinger.

Mange børn bliver også mere stilfærdige og siger mindre, så hvis dit barn gør dette, så bare rolig – det er helt normalt.

Annonce ♥

Hvad kan din baby lære ved 12-ugers springet

Måske er dit barn begyndt at kunne få fat i legetøj, der dingler over dets hoved, og er nu begyndt at ruske det. Rangler og legetøj, der knitrer er derfor ofte et hit.

Det kan også være, at det er blevet bedre til at holde hovedet selv, og at I så småt kan træne, at du støtter hovedet mindre og mindre (Men husk, at hovedet ikke må dingle) og at barnet sidder støttet på dit skød i stedet for at ligge.

Mange børn får også en øget interesse i ansigter i denne alder, så lad endelig dit barn undersøge dit ansigt – vær forberedt på måske at få en finger i øjet 🙂

Annonce ♥

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij