Babyshampoo

Babyshampoo har ikke nogen anden funktion end almindelig shampoo til voksne. Men ofte vil babyshampoo have en bedre kemi, dvs. det er nemt at finde en svanemærket babyshampoo. Og det er dét, du skal anvende til din baby.

Opskriften på en god babyshampoo

En god babyshampoo er uden hormonforstyrrende stoffer, parabener, konserveringsmidler, parfumer, farvestoffer og allergifremkaldende stoffer.

Det er mange ting at huske på, og derudover er mange af navnene godt camouflerede i varedeklarationerne, så derfor er vores bedste råd igen, at du kigger efter svanemærket, når du shopper babyshampoo.

Gå efter en med svanemærke og gerne økologisk.

Så ofte skal du vaske babys hår

Til de helt små er det rigeligt at vaske håret med lunkent vand. Men efterhånden som din baby får mere hår og måske samtidig begynder at spise selv, så skal du gå over til en mild babyshampoo.

Når du starter med at bruge shampoo, anbefales det, at vasker håret 1-2 gange om ugen, og kun når det er nødvendigt.

Annonce ♥

Læs også: Sådan bader du baby

Kan jeg bruge min egen shampoo til min baby?

De anbefalede babyshampooer har alle det nordiske svanemærke, mens mange voksenshampooer ”kun” har det europæiske miljømærke ”blomsten”.

Kravene for at opnå et blomstermærke er knap så skrappe, og derfor kan du fx opleve, at der er parfume og andre mindre gode ting i voksenprodukterne. Så gå efter svanemærket – altid.

Annonce ♥