Sådan bader du baby

Nyfødte babyer bliver sjældent beskidte, så et bad til den helt lille to gange om ugen nok. Hvis barnet har haft meget afføring eller gylpet meget, skal badet naturligvis være oftere.

Hvis du ikke bader dit barn dagligt, er det vigtigt, at du husker at etagevaske barnet i hudfolderne. Dette er under hagen, under armene, i lysken og i knæhaserne.

Husk at holde baby varm

Navlestumpen behøver ikke være faldet af, for at barnet kan komme i bad, men mange nybagte forældre vælger dog i starten blot at vaske barnet med en fugtig klud.

Her er det vigtigt, at barnet er pakket godt ind i et varmt tæppe, så barnet ikke fryser.

Hold altid øje med barnet

Hvis du vælger at bade barnet, er det vigtigt, du har alt indenfor rækkevidde. Du må ALDRIG gå fra et lille barn, der er i bad.

Barnet kan drukne på ganske få centimeter vand, så hvis det ringer på døren, hvis telefonen ringer eller noget tredje, er det vigtigt altid at tage barnet med dig.

Annonce ♥

Når barnet bliver ældre

Når barnet bliver ældre og begynder at bevæge sig mere eller kravle og spise mere mad, skal det bades oftere. Og efter barnet begynder at gå, skal det bades flere gange om ugen.

Hvis det er en mulighed, kan du bade barnet lige inden sengetid, da et varmt bad beroliger barnet. Men hvis du finder din egen rutine, er der ikke en facitliste over, hvor mange gange og hvor ofte, barnet skal bade.

Så du tilpasser det efter, hvad du synes, der er behov for og på de tidspunkter, der passer ind i jeres dagligdag.

Annonce ♥


Skal vi bade i badekar eller håndvask

Du behøver ikke i starten at købe et badekar til barnet, du kan godt bade barnet i en håndvask på badeværelset eller i køkkenet.

Men det kan være en rigtig god hjælp at købe en badestol til at sætte ned i håndvasken, da den holder barnet over vandet og du slipper for at holde barnet i dine arme.

Men husk at selvom du anvender en badestol, så må du ikke gå fra barnet under badningen, da den kan tippe. Når barnet bliver for stort til håndvasken, så skal du købe et badekar, hvis du altså ikke har et stort badekar i forvejen.

Annonce ♥

Hvis pladsen er trang hjemme hos dig, så køb et badekar, der kan foldes sammen. Fx et af de smarte badekar fra Flexibath.

badestol

Ovenfor: Badestol

Annonce ♥

flexi bath

Ovenfor: Flexibath

flexi badekar

Annonce ♥

Ovenfor: Flexibath foldet sammen

Badestolen kan du købe hos babytrold.dk
Flexi bath kan du købe hos babytorvet.dk


Skal jeg bruge sæbe og shampoo, når jeg bader baby

Hav altid et stort håndklæde, sæbe til barnet, babyolie og en blød vaskeklud inden for rækkevidde, når barnet bader. Det er dog ikke at anbefale sæbe, når barnet er helt nyfødt, medmindre babyen er smurt ind i afføring.

Annonce ♥

Du kan i stedet anvende en babyolie, og du skal kun bruge ganske få dråber. Læg din venstre arm godt rundt om barnet under nakken og vask barnet med din højre hånd.

Når barnet vaskes, skal du være særligt opmærksom på kønsorganerne og området hvor bleen sidder, imellem fingrene og tæerne, ansigtet, under hagen, nakken, bag ørene, i knæhaserne og under armene.

Hvis barnet har meget hår, kan du vaske håret med en mild shampoo, der er lavet specielt til babyer fx fra Derma, Neutral eller Ecorganic, men vær varsom med mængden af shampoo, og du behøver ikke at gnide det ind i håret.

Annonce ♥

Det er en god idé at vaske håret til sidst, så barnet ikke skal sidde for længe i sæbevandet.

derma babyolie

Ovenfor: Derma babyolie

Annonce ♥

Temperaturen på badevandet

Det er meget vigtigt, at badevandet har den rigtige temperatur. Et badetermometer er derfor vigtigt, da barnets hud er meget mere følsom end din.

Så det er ikke i alle tilfælde, at du selv kan mærke, om vandet har den rette temperatur. En god vandtemperatur ligger på 37 grader.

badetermometer

badetermometer

Ovenfor: Bade termometre