Babyolie

Babyolie er oftest lavet på planteolie som fx jojoba olien. Olien beskytter og plejer din babys sarte hud og er et alternativ til diverse cremer. Der findes mange forskellige

Dette kan du bruge babyolie til

Når din baby er helt lille, så anbefales det, at du ikke anvender sæbe i badevandet. Brug i stedet et par dråber babyolie, det holder din babys hud blød. Er din baby smurt ind fra top til tå i afføring, så skal du selvfølgelig bruge sæbe.

Du kan bruge olien til at massere din baby med, det er en fantastisk måde til intens nærkontakt.

Læs også: Når du skal i gang med babyshampoo

Babyolie kan også bruges til at fjerne arp. Smør babys hår ind i olien, lad det sidde natten over med en hætte på. Næste morgen er arpen blødgjort af olien, så skællene er lige til at fjerne med en blød børste eller tættekam.

Her skal du ikke bruge babyolie

Hvis du som mange andre er indehaver af det smarte Flexi Bath badekar, anbefales det, at du ikke bruger olie i badevandet, da olien kan skade den bløde plastic over tid.

Annonce ♥

Kemi i babyolie

Mange babyolier tilsættes parfume for at give olien og baby en behagelig duft, men parfume har intet at gøre på sart babyhud, uanset om det er kunstige eller naturlige duftstoffer. Begge dele giver risiko for udvikling af parfumeallergi.

Læs også: En liste over gode svanemærkede babyshampooer

På samme måde skal du undgå andre allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer samt parabener i olien til din baby. Så gå efter svanemærkede babyolier som fx. den fra Derma eller Neutral.

Annonce ♥