Philips AVENT dampkoger

Her kommer vores anmeldelse af Philips AVENT Dampkoger og blender. Den smarte 2-i-1 produkt til fremstilling af babymad. Det er jo ikke en kunstart i sig selv at lave mos til den lille, men jeg skal være den første til at indrømme, at det for mig mere end én gang er kikset med det der multitasking.

Derfor er jeg altid på udkig efter nye produkter, der kan lette min uforudsigelige hverdag på barsel, og derfor har jeg glædet mig til at få fingrene i model SCF870.

Philips dampkoger funktioner

Råvarerne skal være friske eller optøede før dampning, da frosne ting ikke vil blive opvarmet til den nødvendige temperatur. Således består testmassen her udelukkende af rå gulerødder, skåret i 2-3 cm store terninger.

I den medfølgende manual finder du anslået dampetid på diverse råvarer. For mine gulerodsterns vedkommende drejer det sig om et kvarters dampning.

Det er fantastisk, at jeg hverken skal holde øje med om gryden koger over, indholdet brænder på eller tiden. Det hele passer sig selv. Maskinen slukker automatisk, når den afmålte vandmængde er brugt op.

En af de store fordele ved dampning er efter min mening, at råvarerne bevarer de fleste vitaminer og mineraler.

Annonce ♥

At du i denne konstellation samtidig bruger alt det overskydende vand i den efterfølgende blendeproces, gør at du yderligere har sikret dig det bedst mulige næringsindhold i maden. Og det resultat giver jeg gerne Philips rigtig mange pluspoint for.

Philips Avent dampkoger

Blender funktionen på SCF870

Med mine nydampede gulerødder er næste trin at fremstille en fin puré.

Annonce ♥

Uden denne maskine ville jeg – hånden på hjertet – nok bare vælge at mose dem med en gaffel efter kogning, for at spare på opvasken, men nu hvor det hele kan gøres i en håndevending (bogstaveligt talt), så skal de da blendes!

Jeg tilføjer lidt olie til gulerødderne for at øge energiindholdet, men det er ikke nødvendigt for selve blendeprocessen, da væsken er fint bevaret.

Med glasset vendt på hovedet og knappen sat på ”blender”, er missionen næsten fuldført. Knappen skal holdes fast, mens der blendes og max. blendetid er 30 sekunder af gangen, før der skal holdes et par sekunders pause.

Annonce ♥

I dette tilfælde blender jeg 3 x  10 sekunder. Og voila: En portion frisklavet, hjemmedampet og hjemmeblendet gulerodsmos. Så bliver det vist ikke nemmere?


Maskinen er bisphenol-A fri

For en god ordens skyld (og fordi det er noget, jeg selv går op i ved nyanskaffelser), skal det nævnes at maskinen selvfølgelig er fri for Bisphenol-A. Så ingen grund til bekymring dér.

Sikkerheden på SCF870

Maskinen er fornuftigt nok sikret mod at starte, hvis ikke delene er monteret korrekt og klikket på plads.

Annonce ♥

Derudover er der en masse ting og forholdsregler (fx at allerede blendet mad og væsker ikke må dampes), men der vil jeg henvise til den medfølgende manual.

Nogle af tingene giver sig selv (fx at mosen skal have rette temperatur, før du serverer den for baby), men jeg vil alligevel anbefale dig at læse den – better safe than sorry!

Babyklar´s konklusion

Særligt maskinens damp-funktion er helt genial. Den lever fuldt ud op til forventningerne, og det er virkelig en velkommen hjælp, at du ikke er bundet til køkkenet, mens du laver mad.

Annonce ♥

Dampkogeren passer sig selv, så du kan koncentrere dig om at passe baby.

Blenderen fungerer også rigtig fint, men er måske mindre ”nødvendig”, da meget kan klares med en gaffel.

MEN nu hvor dens funktion, ikke er lig med ekstra opvask, fordi det hele foregår i samme beholder, så er der ingen tvivl om, at den i høj grad også vil blive brugt i fremstillingen af babymad hos vores skribent.

Annonce ♥

Alt i alt kan vi konkludere, at Philips rammer plet med denne maskine. Er den nødvendig? Nej. Er den en rigtig god hjælp for mor på barsel? Helt bestemt. Vil Babyklar anbefale den? Det kan du tro!

Læs også: Derfor elsker vi VOKSI posen

“Vi tester og skriver kun om produkter, som vi selv vil eje, eller som vi er begejstrede for. Derfor vil alle vores produkt vurderinger bære præg af “det her er fedt” eller “det her er et must have”.

Annonce ♥

Fakta

• Pris: 1299 kroner
• Farve: Hvid og grøn
• Kapacitet: 800 ml (fast føde) / 450 ml (væske)
• Vægt: 2 kg
• Strøm: 400W
• Tilbehør: Der medfølger en spatel, et målebæger og et opskriftshæfte.
• Producent: www.philips.dk