Ømme brystvorter

Ømme brystvorter er noget, som du næsten med garanti vil komme til at opleve, hvis du ammer. Du vil nemlig hurtigt opdage, at din lille baby kan sutte som en glubsk sugemalle.

Det kan godt gå hårdt ud over dine brystvorter, selvom barnet ikke engang har fået tænder. Du kan vælge at bide smerten i dig og glæde dig over, at brystvorterne vil blive hærdede med tiden.

Men hvis dine bryster bliver meget ømme, og smerten bliver uudholdelig, kan du anvende ammebrikker eller suttebrikker, som de også kaldes.

Sådan beskytter du ømme brystvorter

Du kan beskytte dine brystvorter med en ammebrik. En ammebrik er et lille ”skjold” af silikone, som du lægger uden på brystvorten. På den måde undgår du, at barnet får direkte kontakt med brystvorten.

Men det lyder jo næsten for godt til at være sandt, hvorfor kan du så ikke bare altid anvende ammebrikker eller i hvert fald, hvis der er revner og sår på brystvorterne?

Fordi sundhedsplejerskerne fraråder brugen af ammebrikker med den begrundelse, at mælkeproduktionen falder, hvis barnet ikke får fat i selve brystvorten.

Annonce ♥

Og at det bliver svært at vænne barnet fra ammebrikkerne, hvis du vil forsøge at kvitte dem senere i ammeforløbet.

Læs også: Sådan kommer du godt i gang med amningen


Hvornår skal du anvende ammebrikker

Helt enkelt kan man sige: Hvis alternativet er, at du helt dropper amning grundet ømme brystvorter og stærke smerter, så er det bedre at anvende ammebrikker.

Annonce ♥

Men hvis du kan holde smerterne ud og gradvist hærde dine brystvorter, så er det bedre at undgå ammebrikkerne.

ammebrikker

Ovenfor: Ammebrikker beskytter brystvorterne

Annonce ♥

Her kan du købe ammebrikker

Hvis du skulle få brug for ammebrikker til at beskytte dine brystvorter, så kan du fx købe dem hos babytorvet.dk eller på webapoteket.dk