Brystspænding og ømme bryster

Brystspænding og ømme bryster kan gøre amningen vanskelig, da det kan være svært for barnet at få rigtigt fat, fordi dine bryster er meget hårde.

Her får du et par gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dine bryster er spændte og ømme. Dette må dog ikke forveksles med brystbetændelse, som er en helt anden og mere alvorlig tilstand.

Derfor får du brystspænding og ømme bryster

De fleste kvinder oplever brystspænding i forbindelse med deres graviditet. Dette fordi brysterne forbereder sig på eller producerer mælk, så du kan amme.

Du kan også føle ømme bryster i forbindelse med selve amningen, da mælkeproduktionen spiler brysterne ud. Nogle kvinder får også problemer, når de skal stoppe med at amme.

Hvis du mærker brystspændinger som voksen uden at være gravid eller ammende, skal du kontakte din læge for en undersøgelse.

Læs også: Sådan udmalker du din modermælk

Annonce ♥

Sådan letter du på brystspænding og ømme bryster

At amme er selvfølgelig den mest oplagte måde at få tømt brystet på. Men hvis det ikke er spisetid, så kan du tage det værste tryk af dine bryster ved at malke et par stråler ud.

Det vil med det samme gøre brystet mere blødt. Men lad være med at foretage en fuldstændig udmalkning af modermælken. Det er lidt som at tisse i bukserne. Det føles rart i starten, men jo mere du malker ud, jo mere mælk vil du producere igen.

Men hvis dit barnet ikke spiser mere, så vil der bare hobe sig endnu mere mælk op i brysterne, og så vil du føle behov for at malke endnu mere ud for at undgå brystspændinger.

Annonce ♥

Din krop er så snedigt indrettet, at den producerer efter barnets efterspørgsel, så hvis du lader være med at gå og malke ud i tide og utide, så vil mængden af mælk komme til at passe.


Amning afhjælper dine brystspændinger

Hvis du lider af bryst spændinger og ømme bryster, er der ikke så meget andet du kan gøre end at fortsætte med at din amning i de ammerutiner, som du og baby allerede nu har fået indkørt.

Du er sikkert på nuværende tidspunkt godt træt i kroppen, mangler nattesøvn og energi, og det er naturligt, at du bliver ked af det over dine brystspændinger. For det kan gøre rigtig ondt.

Annonce ♥

Men prøv at bide det i dig lidt endnu, efter et stykke tid vil kroppen justere mælkeproduktionen, så den passer til jeres ammerutiner.

Hvis du bliver ved at have spændte og ømme bryster

Hvis du fortsat har meget ømme bryster, og brystspændingerne ikke har aftaget, eller hvis brystspændingerne bliver meget stærke, så har du muligvis fået tilstoppede mælkegange.

Det skal du sørge for at gøre noget ved, da det kan udvikle sig til brystbetændelse som i værste fald kan være rigtig smertefuld og skal behandles med medicin eller kirurgisk indgreb.

Annonce ♥