Di-Te-Ki-Pol-Hib og pneumokok vaccination

Di-Te-Ki-Pol-Hib + pneumokok vaccination. Hvis du synes, at det lyder som det rene volapyk, så har du helt ret. Men det er en god vaccination, der beskytter dit barn imod en masse grimme sygdomme.

Di-Te-Ki-Pol gives 4 gange, og Hib gives kun 3 gange. Der vaccineres imod pneumokokker 3 gange.

Derfor skal dit barn have en pneumokok vaccination

Pneumokokker er en type streptokok bakterier, der kan resultere i bakteriel lungebetændelse og i værste fald kan sygdommen medføre blodforgiftning eller meningitis/hjernehindebetændelse.

Bakterierne kan spredes til andre via fx hoste og nys. Dit barn skal selvfølgelig have denne børnevaccination for at undgå bakteriel lungebetændelse og menigitis men også for at undgå at biddrage til at smitte andre.

Det betyder Di-Te-Ki-Pol-Hib

Di – Difteri

Difteri er en akut luftvejsinfektion med høj dødelighed. Bakterierne kan spredes til andre via fx hoste og nys.

Te – Tetanus

Tetanus også kendt som stivkrampe er en alvorlig infektionssygdom i nervesystemet. Man kan få sygdommen ved, at bakterierne trænger ind i kroppen, fx hvis der kommer jord eller gadesnavs i et sår.

Annonce ♥

Ki – Kighoste

Kighoste giver sejt slim i luftvejene og kan være alvorligt, hvis helt små børn får sygdommen. Deres luftveje er meget snævre, og derved kan barnet få vejrtrækningsproblemer. Bakterierne kan spredes til andre via fx hoste og nys.

Pol – Polio

Polio også kendt som børnelammelse kan i værste fald medføre lammelser i musklerne. Poliovirus findes i afføring, og selv minimale mængder kan smitte andre mennesker, hvis de indtager viraerne.

Hib – Haemophilus influenzae type

Hib står for Haemophilus influenzae type b, som kan medføre meningitis/hjernehindebetændelse og strubelågsbetændelse.

Annonce ♥

Bivirkninger ved Di-Te-Ki-Pol + Hib + Pneumokok vaccinationen

Rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, hovedpine, utilpashed og feber. Det er vigtigt, at du holder ekstra godt øje med den lille, hvis der kommer reaktioner og bivirkninger af vaccinen.

Det er dog helt normalt, at barnet bliver lidt pjevset et stykke tid efter vaccinationen grundet ømhed og mulige bivirkninger.