MFR paraply vaccination

MFR paraply vaccination er et fantastisk vaccinationsprogram, der skal sikre dit barn imod at få børnesygdommene mæslinger, fåresyge og røde hunde.

Det er alle sygdomme, som dit barn helst skal undgå at få, derfor er tilbudet om dette vaccinationsprogram gratis, og du bør tage imod det. Barnet skal have vaccinationerne, når det er hhv. 15 måneder, 4 år og 12 år gammelt.

Derfor skal dit barn have MFR paraply vaccination

Mæslinger kan give mellemøre- og lungebetændelse og i værste fald forårsage meningitis. Det overføres ved dråbeinfektion og er den mest smitsomme af alle virussygdomme.

Selvom en smittet person ligger isoleret, kan sygdommen sprede sig til andre rum. Derfor er MFR paraply vaccinationen også en meget vigtig børnevaccination at få.

Fåresyge er alvorligt, hvis en mand får sygdommen som voksen, da det kan medføre betændelse i bitestiklerne, som kan lede til sterilitet. Fåresyge spredes via fx hoste og nys, og det er den mindst smitsomme af børnesygdommene.

Røde hunde kan være farligt for gravide kvinder, da det kan medføre fosterskader såsom medfødt blindhed eller døvhed. Sygdommen kan spredes til andre via fx hoste og nys.

Annonce ♥

Bivirkninger ved MFR vaccinationen

1 til 3 uger efter MFR vaccinationen kan der komme forkølelsessymptomer, feber og udslæt af 1-2 dages varighed. Det er helt normalt, at barnet bliver lidt pjevset et stykke tid efter vaccinationen grundet ømhed og mulige bivirkninger.