Barnets første cykel

At få sin første cykel er noget specielt. Det er et tegn på, at man er blevet stor nok til nu så småt at skulle lære at færdes ude i trafikken. Det er også sjovt for barnet selv at kunne tage sig hurtigt frem, for det går noget hurtigere på cykel end i klapvogn eller på gåben.

Løbecykel

Men hvilken cykel skal man så vælge? Der findes mange modeller inden for børnecykler, og til de helt små på 2-3 år kan det være en fordel med en cykel uden pedaler, en såkaldt løbe- eller balancecykel.

Barnet tager sig frem ved at skubbe med fødderne og så løfte fødderne op og lade cyklen trille afsted. Det kræver ikke så meget koordination som at skulle cykle rigtigt, og derfor er det nemmere for barnet at bruge sådan en  cykel i en tidlig alder.

Faktisk siger man, at hvis et barn har anvendt en løbecykel, så lærer det hurtigere at køre på en rigtig cykel, da barnet har fået fornemmelsen af, hvordan man holder balancen på en cykel.

 

Annonce ♥

lyserød løbecykel

Ovenfor: Løbecykel til de helt små


Den første rigtige børnecykel

Når dit barn for alvor skal til at lære at cykle og brude pedaler, så kommer næste spørgsmål. Kan det holde balancen selv, eller skal du montere størrehjul eller en pind bagpå, som du kan holde fast i og på den måde større barnet.

Annonce ♥

Det kommer meget an på dit barn, og om du er villig til at barnet måske tager et par styrt inden det med pedalerne er lært 100%.

Uanset hvad så er det altid en god idé at få lidt rådgivning fra en butik, der har forstand på børnecykler. På den måde får du valgt den helt rigtige cykel fra starten af så det bliver den bedste oplevelse for dit barn.

Og husk selvfølgelig også at købe en cykelhjelm, som sidder godt på dit barns dyrebare hoved, men det behøver vi ikke minde dig om, vel?

Annonce ♥

børnecykel med støttehjul

Ovenfor: Fed begyndercykel med støttehjul