Tigerspring uge 8

Omkring 8-ugers alderen vil din baby begynde at bemærke mønstre. Han eller hun vil måske være ekstra interesseret i mønstret på din trøje, i dine glimtende smykker eller i tv’et.

Det er en forunderlig ny verden, der åbner sig for dit lille barn, og selvom det er spændende, vil han eller hun sikkert også have et øget behov for tryghed, så nus og giv kærtegn så meget, du orker.

Dette spring står på i lidt længere tid end det første, men i 10 ugers alderen er de fleste børn ”sig selv” igen.

Første tegn på tigerspring i uge 8

Ligesom ved 5-ugers springet, er det helt almindeligt, hvis din baby græder mere og har svært ved at sove, når det tager sit 8 ugers-spring. Derudover vil du måske bemærke, at din baby bliver ængstelig overfor fremmede og er mere omklamrende.

Mange babyer mister også appetitten og begynder i stedet at sutte på deres tommelfinger, eller også forlanger de mad hele tiden, men er ikke interesseret i at spise, når de bliver tilbudt brystet eller flasken.

Dette lærer baby ved 8 ugers springet

I 8 ugers alderen har dit barn potentiale for at opdage sine hænder og fødder. Det betyder ikke, at det nødvendigvis får øje på dem, men måske vil det begynde at daske og sparke til legetøj, der dingler over dets hoved, og måske vil det endda prøve at gribe om det.

Annonce ♥

Dit barn vil måske også (eller i stedet) begynde at udforske sin stemme og begynde at sige mange nye lyde. Derfor skriger baby af fryd engang imellem.

Snak endelig med dit barn og efterab dets lyde. Det er sjovt for jer begge!

Kildeangivelse: Artiklen er skrevet med udgangspunkt i bogen “Vidunderlige Uger” af Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij

Annonce ♥