Sex efter graviditet

Et spørgsmål fra mange gravide kvinder går på, hvornår man kan begynde at have sex igen efter graviditeten. I den forbindelse spiller hormonbalancen også en rolle, hvilket du kan læse nærmere om i dette indlæg.

Sex igen hvornår efter graviditet

Mange sygeplejersker anbefaler at vente ca. fire uger efter fødslen. Det er absolut ikke sikkert at have samleje, der involverer indtrængen, indtil mindst to uger efter fødsel. I løbet af denne tid bløder du nemlig formentlig stadig og der er derfor risiko livmoder infektion.

De fleste anbefales derfor at vente med at genoptage sexlivet til 4 uger efter fødsel. Men hvis du har fået et kejsersnit, vil man anbefale dig at vente til efter dit 8-ugers besøg hos lægen, hvor din læge kan give grønt lys for at genoptage sexlivet.

Hvornår kommer sexlysten igen

Det er almindeligt at have lav libido i ugerne eller endda månederne efter at du har født din baby. I de første seks uger efter fødslen, er du sandsynligvis udtømt og har muligvis sår og føler dig sikkert en smule overvældet. Din krop har brug for tid til at helbrede, samtidig med at du har at gøre med en nyfødt, som kræver omsorg 24/7.

Du vil sandsynligvis opleve en tørhed i skeden i de første fire til seks uger efter fødslen på grund af din krops faldende niveau af østrogen. Hvis du ammer din baby, kan denne tørhed fortsætte, så længe du fortsætter med at amme. Her kan et progesteron tilskud hjælpe med at genoprette balancen og få dig til at føle dig mere som dig selv igen.

Annonce ♥

Der er mange andre grunde til, at du måske ikke har lyst til at have sex lige nu. At blive mor kan være stressende eller følelsesmæssigt opslugende. Du kan føle dig mindre attraktiv eller mindre selvsikker i din krop på dette tidspunkt. Du kan frygte at blive gravid igen, især hvis du bruger en ny form for prævention.

Grunden til manglende sexlyst kan skyldes en reduktion i niveauet af østrogen i kroppen efter fødsel. Her kan en naturlig progesteron creme hjælpe med at få bragt dine hormoner i balance, derudover kan den også hjælpe på vaginal ubalance.

Hvis du ikke er klar til at genoptage dit sexliv endnu så giv dig selv en pause. Du har brug for tid til at tilpasse dig både fysisk og følelsesmæssigt til kravene for at passe en lille baby, og du behøver ikke at skynde dig med at have sex, før du er klar. Hvis du og din partner har brug for hjælp til at komme “ind i rytmen” igen, kan et kig på Eroti.dk måske være en god idé.

Annonce ♥

Med tiden vil sex blive lige så tilfredsstillende som det var før din baby blev til.

Proferia Progesteron Creme

Proferia Progesteron Creme er en creme, som naturligt kan øge progesteron indholdet i kroppen hos kvinder, som har hormonelle ubalancer. Cremen indeholder 500 mg progesteron per 30g, og fungerer som et supplement til din krops egen produktion af progesteron.

Der findes mange gode tilbagemeldinger på dette produkt og kan købes på Shytobuy.dk som er en dansk forhandler af naturmedicin.

Annonce ♥

Hvordan bruges Proferia

Da progesteron optages bedst gennem huden, og ikke oralt, er Proferia en creme. For at få det bedst mulige resultat, smøres cremen på de steder på din krop hvor huden er tyndest såsom hals, bryst og indersiden af armene.

Den anbefalede periode af brug er to uger efter hver menstruationscyklus, og efterfølgende holde en pause på to uger. Der er ingen bivirkninger ved at benytte Proferia, da produktet kun indeholder naturlige ingredienser, som har et stort indhold af progesteron.