Røde hunde og graviditet

Røde hunde er en børnesygdom. Hvis du har haft røde hunde eller er blevet vaccineret imod sygdommen, så vil du være immun overfor den resten af livet.

Skulle du være så uheldig at blive smittet med røde hunde under din graviditet, så findes der desværre ingen sikre midler mod at forhindre sygdommen i at gå i udbrud.

Symptomerne på røde hunde

Symptomerne på røde hunde optræder først 2-3 uger efter, at du reelt er blevet smittet, og symptomerne vil være lettere feber, lettere udslæt, hævede kirtler og utilpashed.

Hvis du som gravid bliver smittet med røde hunde

Hvis du bliver smittet med røde hunde indenfor de første 3 måneder af din graviditet, så vil man normalt anbefale en abort.

Der er nemlig desværre meget stor sandsynlighed for, at dit barn fødes med alvorlige misdannelser, som oftest er blindhed og døvhed.

Hvis du smittes med røde hunde efter 12. graviditets uge, vil risikoen for misdannelser være faldet til omkring 15%, og herefter er der meget lille risiko for, at du føder et misdannet barn.

Annonce ♥

baby med røde hunde

Chancerne for at blive smittet

Heldigvis er der en meget lille chance for, at du bliver smittet med røde hunde, da langt de fleste i dag enten har haft sygdommen eller er blevet vaccinerede imod den.

Forebyggelse

Alle kvinder der ikke har haft røde hunde eller ikke er blevet vaccinerede med en MFR Paraply vaccination som børn bør lade sig vaccinere, så risikoen bliver elimineret for at få røde hunde under graviditeten.

Annonce ♥

Det er vigtigt, at du lader dig vaccinere et godt stykke tid inden, du planlægger at blive gravid. Alle børn bliver i dag tilbudt vaccination imod sygdommen via MFR Paraply Vaccinationen.