Morgenkvalme hos gravid

Morgenkvalme er helt normalt i de første 3 måneder af din graviditet. Derefter vil kvalmen heldigvis aftage hos de fleste gravide.

Så bliv ikke bange hvis du pludselig får kvalme og kaster op, det er en midlertidig fase, som du desværre bare skal igennem i forbindelse med graviditeten.

Derfor får du morgenkvalme

Mange forskere mener, at morgenkvalme er hormonelt betinget. Altså kvalmen bliver udløst af de store hormonelle forandringer, der sker i din krop, når du er gravid.

Årsagen er dog ikke videnskabeligt bevist, da hjernens opkastningscenter påvirkes meget forskelligt fra gravid til gravid.

Mild kvalme med opkast

Hvis du har et mildt tilfælde af kvalme og opkastninger, så kan det som regel kureres med mavesyreneutraliserende midler, som dæmper opkastningstrangen, eller det kan afhjælpes via kosten.

Svært tilfælde af graviditetskvalme

Hvis du lider af voldsom graviditetskvalme med opkast, så skal du kontakte din læge. Hvis du ikke kommer i behandling, så kan det i værste fald resultere i dehydrering, underernæring og helbredsskader på både dig og dit ufødte barn.

Annonce ♥

Gode råd mod morgenkvalme

Mange gravide kan afhjælpe morgenkvalme ved at spise ingefær ekstrakt. Man kan købe forskellige ingefær naturprodukter på nettet.

-det er vigtigt, at du undgår tom mave, da sult i sig selv kan virke som kvalme. Spis og drik rigeligt ellers bliver du bare endnu mere syg

-prøv at spise mange små måltider i løbet af dagen

Annonce ♥

-det er vigtigt at undgå fed mad. Spis magert da det er meget lettere for systemet at fordøje magert mad frem for fed mad

-prøv at spise et par kiks inden du står ud af sengen om morgenen. Drik gerne et glas vand til

-drik kamillete eller hindbærte og Coca-Cola med sukker da dette kan virke kvalme stillende

Annonce ♥

-undgå kaffe, rygning og alt alkohol. Undgå også parfume og andre stærke lugte

-husk at motionere og bevæge dig og kom ud og få noget frisk luft

-en del personer har også held med at prøve zoneterapi

Annonce ♥

Kontakt din læge og bestil tid til en undersøgelse, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din kvalme og dine opkastperioder er normale eller ej. Kontakt også lægen hvis du føler dig rigtig syg.