Rejse under graviditeten

Flere og flere danske kvinder vælger at rejse under deres graviditet, men er det mon en god idé at rejse, når du venter barn? Dét spørgsmål plager rigtig mange gravide kvinder, som længes efter sol og varme, men ikke er overbeviste om, at man sagtens kan rejse med et barn i maven.

Ingen regler uden undtagelser, men du kan som hovedregel sagtens rejse ud i verden uden at sætte hverken dit eget eller dit kommende barns helbred i fare. Er du i tvivl om, hvordan du skal handle før, under og efter rejsen? Så læs guiden og bliv klogere på emnet.

Regler på området

Der er som udgangspunkt ingen, som kan forhindre dig i at rejse sydpå i en uge eller to. Dog skal du være opmærksom på, at der er nogle få regler på dette område.

De færreste flyselskaber har noget imod at flyve med gravide, så længe graviditeten ikke har været kompliceret på nogen måde. Som gravid kan du glæde dig over, at du kan flyve til og med 36. uge.

For at undgå at blive afvist ved gaten bør du medbringe og evt. vise din vandrejournal, så du kan dokumentere, at din graviditet har været ukompliceret indtil nu.

Annonce ♥


Tal med din læge og tag dine forholdsregler

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at rejse, så bør du tage en snak med din læge. I samme ombæring kan du bede om at få udstedt en lægeerklæring, såfremt du skal flyve med et flyselskab, som kræver dokumentation.

Lægeerklæringen skal gerne være udstedt inden for de seneste 72 timer for at blive betragtet som gyldig dokumentation. Det vil som regel kun være nødvendigt at medbringe en lægeerklæring, hvis du er langt henne i graviditeten.

Uanset hvor frisk du føler dig, så kan du gøre klogt i at tage et par ekstra forholdsregler, hvis du planlægger at forlade dansk jord for en stund:

Annonce ♥

• Tjek op på din forsikring (ikke alle forsikringer er lige dækkende ved graviditet)
• Undgå rejsemål med høj smitterisiko
• Undgå vacciner med svækket, levende virus
• Undersøg mulighederne for afbestilling (hvis dit helbred pludselig ændrer sig)

Er du overbevist om, at man trygt kan rejse under sin graviditet, så start planlægningen med det samme. Søger du gode tilbud på afbudsrejser, så skal du vide, at du finder dem her.

At flyve som gravid

For at gøre flyveturen så nem og bekvem som overhovedet muligt, bør du booke et flysæde med ekstra god benplads. Det kan nemlig være yderst anstrengende at rejse som gravid, hvis du er klemt inde på meget lidt plads.

Annonce ♥

Vær desuden opmærksom på, at du som gravid har forøget risiko for at dehydrere under flyveturen. For at reducere risikoen for at blive skidt tilpas skal du sørge for at drikke rigeligt med væske, bevæge dig rundt i flyet og have en person til at støtte dig, hvis behovet opstår.

Gravid eller ej, så bør du også sætte dig ind i, hvad man må have med i kabinekufferten, og hvad man skal putte i den indtjekkede bagage. Står du og mangler en kuffert, som er nem at manøvrere med, så kan du besøge www.kuffertthomsen.dk, hvor du finder en verden af rejsekufferter.