10 vigtigste råd til at blive hurtigt gravid

Her vil vi skrive vores 10 vigtigste råd til dig, så du kan blive gravid hurtigst muligt. Hvis du følger vores råd, vil du øge dine chancer væsentligt for hurtigere at opnå den ønskede graviditet.

Forudsætningen for overhovedet at blive gravid er selvfølgelig, at du eller din kæreste ikke bruger prævention af nogen art og har sex på de rigtige tidspunkter.

Husk at der sagtens kan gå over 3 måneder fra du smed p-pillerne, til du har reelt kan blive gravid.
Din krop skal lige vænne sig til normal cyklus igen, uden p-piller.

Kvinde og mand i sengen

1.  Dyrk sex på de helt rigtige tidspunkter

Hvis du vil opnå graviditet, er det vigtigt at have sex på de helt rigtige tidspunkter, og det er lige efter din ægløsning. Du kan nemlig kun blive gravid indenfor senest 24 timer efter ægløsning. Din ægløsning finder sted ca. 14 dage efter 1. menstruationsdag.

Find dine vigtigste dage at have sex på via vores ægløsningsberegner.

Annonce ♥

2.  Spis de helt rigtige ting

Når du gerne vil være gravid, er det vigtigt, at din kost er varieret og sund. Spis gerne masser af gryn, nødder, grøntsager, salater, kvalitets kød, fisk og frugt. Hold dig fra dårlig mad som pizza, friture mad, kinagrill mad, McDonald, Burger King osv. Moderér dit indtag af chips, slik, chokolade is og sodavand også light produkterne. Se artiklen Opnå bedre frugtbarhed – her står ret meget omkring kosten.

Hvis du indtager medicin så kig på indlægssedlen uanset hvilken medicin du tager, om det kan påvirke din evne til at blive gravid.

3.  Undgå undervægt og overvægt

For at dine chancer for at blive gravid skal være helt optimale, er det vigtigt, at du hverken er undervægtig eller overvægtig. Så hvis du er under- eller overvægtig så skal du gøre noget ved det.

Annonce ♥

Løbende kvinde4.  Dyrk moderat motion

For den generelle sundhed anbefales det, at mænd og kvinder motionerer min. 30 minutter dagligt.

Ved at bevæge dig mindst 30 minutter dagligt højner du dine chancer for at opnå graviditet.

Vær dog opmærksom på at kvinder som dyrker “moderat” motion, har langt større chancer for at blive hurtigt gravid, end kvinder der dyrker elite idræt.

Annonce ♥

5.  Gør din mand babyklar

Din mands fysiske form og hans sædkvalitet spiller selvfølgelig også en vigtig rolle i, hvor vidt du bliver gravid eller ej.

 

Så sørg for at din mand spiser sundt, dyrker regelmæssig motion og kun indtager alkohol i små mængder. Hvis han er ryger, så få ham til at holde op med det samme. Han skal alligevel ikke ryge i hjemmet, når du bliver gravid.

Annonce ♥

6.  Skær kraftigt ned på alkohol indtaget

Drik alkohol med måde. Et glas vin til maden lørdag aften eller en fredags bajer forstyrrer ikke noget for dig i forhold til at opnå hurtigere graviditet. Men lad være med at drikke dig fuld. Husk at alkohol i realiteten forgifter din krop og derved også dit forplantningssystem.

7.  Undgå stress

Mange studier har på påvist, at kvinder der er stressede kan have meget svært ved at få børn. Tænk på at en meget stresset krop er i en form for undtagelsestilstand, hvor kroppen kører “over evne”. Det er klart og logisk, at kroppen ikke har lyst til at få yderligere belastninger, som fx en graviditet vil være.

Hele din cyklus kan desuden blive forskubbet eller meget ustabil, hvis du er stresset. Det vil selvfølgelig medføre, at det er meget svært at have sex på de rigtige tidspunkter.

Annonce ♥

Hvis du føler dig overbelastet, træt, stresset eller udkørt så gør noget ved det nu. Det vil nemlig højne dine chancer for at blive gravid væsentligt.

8.  Stop med rygning

Ca. 16% af alle tilfælde af ufrivillig barnløshed kan relateres til rygning. Så hvis du vil være gravid så stop med smøgerne nu. Du vil få det meget bedre, og du vil øge dine chancer for at blive gravid.

9.  Lad være med at bruge energi på gamle husmor råd

Lad være med at lytte til gamle husmorråd om hvordan du bliver hurtigt gravid ved fx at spise ingefær osv. Det er fis og humbug, og du bliver bare skuffet.

Annonce ♥

10.  Slap af og tænk på noget andet

Nogle gange kan det ske, at den ønskede graviditet også bliver for teknisk og uromantisk, fordi I skal dyrke sex på bestemte tidspunkter. Nu har du læst nogle gode råd prøv så at se, om du kan finde et helt naturligt leje i forsøget på at blive gravid.

Giv jer god tid – det er ikke unormalt, at der går op imod et år, før du når den ønskede graviditet.
Kig in Vil gerne være gravid forummet. Har kan du læse nogle af de tanker som andre, der gerne vil være gravide går med.

Hvis du uden held har forsøgt at blive gravid i over et år så kontakt din læge. Måske skal I have lidt hjælp til at opnå den ønskede graviditet.

Annonce ♥

Held og lykke med din kommende graviditet

Mange hilsner fra redaktionen på Babyklar