Gravid uge 4

Du er gravid i uge 4, og den befrugtede ægcelle har fæstnet sig til livmoderslimhinden, og menstruationen udebliver. Nogle kvinder oplever dog lidt pletblødning i 4. graviditets uge, det er ægcellen, der sætter sig fast.

Dette sker i 4. graviditets uge

Det, der til at starte med, var en ægcelle og en sædcelle, er nu forenet til en blastocyst af flere hundrede celler. Blastocysten deler sig herefter i to – den ene inden i den anden.

Den ydre halvdel, der sidder fast i livmoderslimhinden, bliver til moderkagen, mens den indre halvdel bliver til fosteret.

Fosterets størrelse i uge 4

Fosteret måler mellem 0,36 og 1 mm fra hoved til hale. Du vil måske på nuværende tidspunkt have en mistanke om, at du er gravid. Din livmoder vokser og bliver blødere, og livmoderhalsen forandrer sig.

Terminsdato

Hvis du er i tvivl om terminsdatoen, kan du benytte vores terminsberegner. Så kan du rimelig præcist regne ud, hvornår du har termin samt se de vigtigste datoer.

Online terminsgrupper

Hvis du er gravid i uge 4, kan du med stor fordel benytte vores online terminsgrupper. Her kan du skrive sammen med andre medlemmer om de store kropsforandringer og om alle de følelser, du vil opleve igennem hele din graviditet.

Annonce ♥

I vores online terminsgrupper kan vores medlemmer med samme terminsdato følge hinandens graviditeter, dele erfaringer og grine og græde sammen.

Hvis du ikke har lyst til at skrive sammen med de andre, kan du også bare læse med fra side linien, det er helt ok.

Se også gravid uge for uge og gravid uge 5

Annonce ♥