Gravid uge 21

Nu er du kommet til 21. graviditets uge, og fosteret er nu 19 uger gammelt – og altså nået halvvejs baseret på, at barnet er fuldbårent, når det er 38 uger gammelt.

40 uger tælles fra første dag i sidste menstruation og er ca. 14 dage før befrugtningstidspunktet.

Fosterets udvikling i 21. graviditets uge

Fosterets fordøjelsessystem er nu tilstrækkeligt udviklet til at opsuge væde fra fostervandet. Fosteret sluger fostervandet, og selvom nyrerne fjerner nogle af affaldsstofferne, er det ikke meget urin, der kommer ud i fostervandet.

Størstedelen af affaldsstofferne ledes tilbage gennem moderkagen til dit blod, og bliver herefter filtreret gennem dine nyrer.

Fosterets mål og vægt

Dagligt bliver sanserne udviklet, og barnet er i stand til at føle berøring. Fosteret vejer omkring 300 g og måler ca. 22 cm fra hoved til hæl.

Stofskifte & hormonforandringer

Måske kommer du lettere til at svede dels på grund af hormonforandringer og dels på grund af den øgede vægt, du nu bærer rundt på.

Annonce ♥

Også dit stofskifte har ændret sig, og det betyder, at du har brug for ca. 500 kalorier mere om dagen, mens du er gravid. Det er således ikke tilrådeligt at gå på slankekur under graviditeten, med mindre det er beordret af din læge.

Omvendt er det heller ikke nødvendigt at spise for to.

Graviditet og motion

Husk at du godt må dyrke motion, selv om du er gravid ;o)

Annonce ♥

Se også gravid uge 20 og gravid uge 22 samt gravid uge for uge