Gravid uge 16

Du er nu gravid i uge 16, og fosteret er nu meget aktivt, og selvom du sikkert ikke mærker noget, vil det både sparke og slå kolbøtter. Hvis det er dit første barn, vil der sandsynligvis gå et par uger endnu, før du mærker liv.

Fosterets udvikling i uge 16

Nervesystemet fungerer, således at fosteret er i stand til at koordinere sine bevægelser. Fosteret måler ca. 16 cm fra hoved til hæl og vejer ca. 80 g.

Fosterets køn kun nu afgøres

På nuværende tidspunkt kan kønnet afgøres via ultralyd, og en fostervandsprøve vil kunne afsløre vigtige informationer om fosterets tilstand, idet fosteret udskiller kemiske stoffer og brugte celler i fostervandet.

Fødselsforberedelse skal påbegyndes nu

Hvis du ønsker at gå til fødselsforberedelse, skal du nok ikke vente alt for længe med at tilmelde dig, da der kan være venteliste.

Tal med din jordemoder de ved hvilke fødselsforberedelses muligheder, der er i nærheden, eller om der er noget på det hospital, hvor du skal føde.

Ædeflip og hormonsvingninger

På nuværende tidspunkt er det ikke ualmindeligt at få enorm lyst til bestemte madvarer, ligesom det ikke er ualmindeligt, at hår og hud ændrer sig på grund af forandringer i hormonmængden.

Annonce ♥

Fx oplever mange gravide, at de begynder at fælde rigtig meget, men det fortager sig som regel heldigvis igen senere.

Se også gravid uge 15 og gravid uge 17 samt gravid uge for uge