Gravid uge 14

Du er gravid i uge 14 og er dermed kommet til 14. graviditets uge. Du er nu gået ind i det, vi kalder 2. trimester. Nu vil fosteret begynde at vokse hurtigere, og det samme vil din gravide mave. I denne periode vil du sandsynligvis begynde at føle dig rigtig godt tilpas.

Fosterets udvikling i uge 14

Fosteret vokser hurtigt nu, og måler ca. 80-93 mm fra hoved til hale, mens vægten er på ca. 25 g. De indre organer herunder lungerne modnes fortsat, og fosteret øver sig i at trække vejret for at forberede sig til en tilværelse udenfor livmoderen.

Under hele graviditeten kommer ilten til fosteret fra dig via moderkagen gennem navlestrengen. Finger- og tånegle er under udvikling, og små hår spirer frem på hovedet.

Fosteret er nu i stand til at bøje, strække og dreje arme, hænder, fingre, ben og tæer.

Du går nu ind i 2. trimester

Mange af de tidlige graviditetsgener er formentlig forsvundet. Mange føler sig rigtig godt tilpas i 2. trimester, og de fleste vil også begynde at se rigtigt gravide ud.

Drik rigeligt med vand

Presset på livmoderen forhindrer maven i at arbejde som normalt sørg derfor for at indtage rigelige mængder vand og fiberrig kost fx masser af frugt og grøntsager.

Se også gravid uge 13 og gravid uge 15 samt gravid uge for uge